Eminem beschuldigt bekende rapper van moord op Tupac, maar dreigt zich dat te beklagen

Eminem beschuldigt bekende rapper van moord op Tupac, maar dreigt zich dat te beklagen

Foto: ISOPIX

Je bent dezer dagen pas een échte rapper als je ruzie maakt met je collega’s. Zo lijkt het in de VS toch. Nu ligt Eminem onder vuur omdat hij, in een nummer waarop hij Machine Gun Kelly de huid vol scheldt, ook de tijd neemt om de dood van Tupac in de schoenen van P. Diddy te schuiven. En die is daar niet blij mee.

“Je dochter is hot as f*ck”: ziedaar de reden waarom Eminem niet moet weten van Machine Gun Kelly. Die laatste zei dat immers over de 15-jarige dochter van de ervaren en vooral in het verleden enorm succesvolle rapper. Een oorlogje was geboren.

Vorige week bracht Eminem nog een nieuw nummer uit, Killshot genoemd, waarin de 45-jarige rapper het alleen maar heeft over rivaal Machine Gun Kelly en waarom die volgens hem een nietsnut is. Stoerder verwoord weliswaar. Toch is vooral ophef ontstaan rond twee zinnen uit het lied.

De eerste is: The day you put out a hit, is the day Diddy admits he put the hit out that got ‘Pac killed. Vrij vertaald: de dag waarop jij een hit scoort, is de dag waarop Diddy toegeeft dat hij het bevel gaf om Tupac te doden. Hij bedoelt daarmee dat het nooit zal gebeuren, en komt er in de allerlaatste zin van het liedje nog op terug. And I’m just playing, Diddy, you know I love you. “Ik lach er maar mee, Diddy, je weet dat ik van je hou.”

Maar die laatste zin maakt niet goed dat Eminem P. Diddy, een van de rijkste en meest succesvolle rappers op aarde, beschuldigt van betrokkenheid bij de moord op de 25-jarige Tupac Shakur in 1996. Dat is de mening van een hele hoop andere rappers die de kwaad reageren. “Hoe durf je Diddy ervan beschuldigen? Je negeert producer Jimmy Iovine en anderen die het meest geprofiteerd hebben van zijn dood. Wees voorzichtig, of ik haal je ivoren toren neer”, zei Jay Electronica bijvoorbeeld.

Een reactie van P. Diddy, ook bekend als Puff Daddy, is er nog niet. De gewezen manager van Notorious B.I.G., een rivaal van Diddy die een jaar later ook vermoord werd, heeft altijd ontkend iets te maken hebben gehad met de moord op Tupac, waarover een hoop wilde theorieën de ronde doen. Maar Joe Budden, een vriend van Diddy, zegt dat die niet opgezet is met de beschuldiging van Eminem en zeker furieus zal reageren. Dat belooft.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees