‘Blind Date’ komt terug: bekijk hier de meest hilarische momenten, van “de motto” tot de nipplegate

‘Blind Date’ komt terug: bekijk hier de meest hilarische momenten, van “de motto” tot de nipplegate

Foto: VTM

‘Blind Date’ heeft de jacht opnieuw geopend: VTM kondigt een nieuw seizoen aan van het razendpopulaire datingprogramma uit de jaren ‘90. Van 1991 tot 2005 gingen kandidaten op jacht naar een nieuwe partner. En dat leverde hilarische stukken televisie op. Wij zetten de meest opvallende momenten op een rijtje.

LEES OOK. Jacht op de liefde opnieuw geopend: ‘Blind Date’ komt terug, maar van Ingeborg geen spoor

Even samenvatten: in ‘Blind Date’ werd elke aflevering iemand opgevoerd die op zoek was naar – uiteraard – de ware liefde. Die hoopte hij of zij te vinden tussen de drie kandidaten die zich achter een gouden muurtje bevonden. Door vragen te stellen moest de ‘jager’ proberen uit te vissen welke van de drie kandidaten het meest bij hem of haar paste. Tegen het einde van het programma bleef er nog één kandidaat over, die dan onthuld werd door de gouden muur opzij te schuiven.

Viel die kandidaat toch wat tegen, dan kon die op de valreep toch nog altijd ingeruild worden voor een andere. Wie het ook zou zijn: lachend verdwenen de kandidaten nadien hand in hand op de trap, waarna ze natuurlijk twee keer nog even omdraaiden om naar het publiek te zwaaien.

“Ne motto?”

Kandidaten achter het scherm krijgen keer op keer de kans om de jager van hun meerwaardes te overtuigen. Met opvallende opmerkingen én spitsvondige motto’s weten ze hun aandacht te trekken. Al ging dat niet altijd van een leien dakje...

LEES OOK. Hilarisch: er zijn beelden opgedoken van Damiano’s deelname aan ‘Blind Date’

Oeps

Ook opvallende acts zorgen ervoor dat het publiek wild wordt. En dat horen ze dan weer aan de andere kant van de muur, wat de nieuwsgierigheid alleen maar groter maakt bij de jager natuurlijk. Al zal deze vrouw van haar dansact toch wat spijt hebben gehad, toen ze plots wel héél veel liet zien… De enige echte Belgische nipplegate.

Al bleek niet alles even “per ongeluk” te gebeuren als het programma deed uitschijnen. Het leek een lapsus van formaat, maar Ingeborg onthulde in 2012 de waarheid: “Het was volledig gescript. Die borst was tijdens de repetitie al eens tevoorschijn gekomen”, vertelde Ingeborg in 2012 aan zusterkrant De Standaard. “Dat het opnieuw zou gebeuren, was dus niet echt een verrassing.”

De haatsmurf

Na de aflevering werd het pasgevormde koppel een week op vakantie gestuurd om elkaar beter te leren kennen, iets wat de ene keer al beter meeviel dan de andere… Al leidt dat wel tot opmerkelijke woorden van Ingeborg.

LEES OOK. Van ‘Blind Date’ naar ‘Blind Getrouwd’, of hoe datingprogramma’s doorheen de jaren alsmaar verder gingen

Of we ook in ‘Blind Date’ 2.0 hilarische televisie zullen te zien krijgen, valt nog af te wachten. Maar één ding is zeker: de iconische begintune van weleer zullen we gelukkig niet moeten missen.

Wie zichzelf of een vriend(in) wil inschrijven voor het nieuwe seizoen, kan dat hier doen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees