Shari Bossuyt verdedigt als enige de Belgische eer in tijdrit voor vrouwen junioren: “Liefst rozen in de zegeruiker”

Shari Bossuyt verdedigt als enige de Belgische eer in tijdrit voor vrouwen junioren: “Liefst rozen in de zegeruiker”

Foto: Photo News

De 18-jarige Shari Bossuyt start om 11u04 op het WK in Innsbruck in de individuele tijdrit voor vrouwen junioren. Vorig jaar werd ze als eerstejaars knap achtste in die tijdrit. Mogen we dromen van meer?

“Ik hoop dat ik nog wat kan klimmen in de uitslag, maar ik wil mij niet te veel druk opleggen. Dat had ik wel gedaan voor het EK. Het werd een teleurstelling met de twintigste plaats. Een beetje verlamd door de druk. Dus ben ik nu iets behoedzamer in mijn ambities. Mijn seizoen is sowieso al geslaagd. Ik werd Belgische kampioene op de weg en in de tijdrit. Op de piste won ik medailles op het EK en het WK voor juniores. Op het EK voor de profs mocht ik zelfs samen rijden met Jolien D’hoore in de koppelkoers.”

Op dit WK ben je de enige Belgische juniore. Het maakt de voorbereiding niet simpel?

“Het is wel apart. Zeker in de wegrit zal het aanpassen zijn. Ik deel hier de kamer met Ann-Sophie Duyck. Zij heeft zoveel ervaring en kan mij veel leren. Ik vind het dus wel best zo.”

Je studeert nog. Was de school happig om jou een week vrijaf te geven?

“Ze maken er geen probleem van dat ik sommige lesdagen mis voor mijn hobby. Ik ben ook speciaal van studierichting veranderd voor de koers. Vorig jaar studeerde ik nog dierenzorg, maar die richting bestaat niet in een zevende jaar op onze school PTI in Kortrijk. Ik moest dan naar school gaan in Roeselare, maar die verplaatsingen zouden niet meer te combineren met de fietstrainingen. Dus volg ik nu maar een zevende jaar Groendecoratie en Bloemsierkunst in Kortrijk, vlak bij mijn ouderlijke huis in Bellegem.”

Bloemschikken. Je bent dus kritisch als je een zegeruiker krijgt?

“Ik vind dat ze soms wat origineler mogen zijn. Zelf heb ik op school nog geen zegeruiker mogen samenstellen. Ik heb nog maar drie lesweken achter de rug. Vorige week donderdag hadden we een wedstrijd in Limburg en moest ik een schilderijkader samenstellen die voor tachtig procent bestond uit natuurlijke materialen.”

Mocht je vandaag onverhoopt op het podium staan: welke bloemen mogen dan in je ruiker bloemen zitten?

“Dat mogen gerust rozen zijn.”

Shari Bossuyt verdedigt als enige de Belgische eer in tijdrit voor vrouwen junioren: “Liefst rozen in de zegeruiker”
Foto: Photo News
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.