Na gesprek van tweeëneenhalf uur met bestuur blijft lot van Vanderhaeghe bij AA Gent onduidelijk

Na gesprek van tweeëneenhalf uur met bestuur blijft lot van Vanderhaeghe bij AA Gent onduidelijk

Foto: Isosport

Maandagmiddag zijn voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie afgezakt naar het oefencomplex van de club voor een gesprek met trainer Yves Vanderhaeghe na de 0-4 thuisnederlaag tegen Club Brugge. Na een gesprek van tweeëneenhalf uur blijft het lot van Vanderhaeghe echter onduidelijk. “Ik kan niets zeggen”, vertelde voorzitter Ivan De Witte aan onze man ter plaatse.

LEES OOK: Vanderhaeghe legt bij AA Gent lot in handen van bestuur: “Dit doet er geen goed aan, dat is duidelijk”

Na de 0-4-bolwassing die AA Gent zondagmiddag kreeg van Club Brugge, stond maandagochtend enkel een uitlooptraining op het programma voor de spelers die zondag in actie kwamen. Yves Vanderhaeghe was om acht uur ’s morgens als eerste op het oefencomplex, maar rond de middag arriveerden - tegen hun gewoonte in - ook de Gentse gezagvoerders. Manager Michel Louwagie kwam om twaalf uur, een halfuur later zakte ook voorzitter Ivan De Witte af naar Oostakker.

LEES OOK: Eén jaar nadat Hein Vanhaezebrouck vertrok bij AA Gent hangt het lot van Vanderhaeghe aan een draadje. Toch liggen de zaken anders dan toen (N+)

De Witte zei tegen onze man ter plekke dat het niet gaat om een uitzonderlijke situatie. In principe is er inderdaad wekelijks overleg, maar dit is normaliter voorzien voor maandag- of dinsdagavond. Dat De Witte en Louwagie nu al afzakken naar het oefencomplex, is dus vooral opmerkelijke timing. Al kan het ook te maken hebben met de bekermatch die de Buffalo’s woensdag al moeten afwerken tegen Virton.

Pas na een tweeëneenhalf uur durend gesprek kwamen de hoofdrolspelers terug buiten. Manager Michel Louwagie beweerde dat er “geen nieuws” is. Op de vraag of Vanderhaeghe tegen Virton nog op de bank zou zitten, antwoordde voorzitter Ivan De Witte: “Ik kan niets zeggen, jullie moeten ons de vrijheid van handelen geven.”

Zondagmiddag had De Witte voor de match tegen Club Brugge nog zijn vertrouwen uitgesproken in zijn coach. “Of die 0-4 mijn standpunt (over Vanderhaeghe, nvdr) beïnvloed heeft? Er is niet echt iets veranderd”, aldus De Witte. “Ik besef dat we gevolgd worden, maar wij willen gewoon rustig verder werken.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.