Bellewaerde moet afscheid nemen van icoon: enige mannetjesleeuw Figaro overleden

Bellewaerde moet afscheid nemen van icoon: enige mannetjesleeuw Figaro overleden

Foto: Bellewaerde

Ieper -

Pret- en dierenpark Bellewaerde is in rouw. De enige mannelijke leeuw van het park is overleden, zo laat de woordvoerder weten. Figaro was al tien jaar een vaste waarde in het Ieperse park en sterft nu op 14,5-jarige leeftijd.

Figaro is geboren en getogen in België. In de Olmense Zoo kwam hij ter wereld, om nadien een nieuwe thuis te vinden in Bellewaerde. Daar had hij het jaren goed, maar afgelopen zomer bezeerde de leeuw zijn achterpoot. De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent hielp het park en besloot om hem te opereren, wat goed verliep.

Acht weken lang rustte hij uit in zijn binnenverblijf, maar daar kon de wonde niet goed genoeg genezen. Nu heeft de infectie, de verminderde eetlust en de algemene lusteloosheid een droevig einde gekend. Specialisten van de Universiteit Gent kwamen hem nog onderzoeken, maar konden helaas geen uitsluitsel geven over de reden waarom Figaro steeds verder verzwakte.

De laatste tijd at Figaro niet meer, waardoor de verzorgers hem geen medicatie meer konden toedienen. “Uiteindelijk was Figaro te veel verzwakt, waardoor we hebben beslist hem uit zijn lijden te verlossen. Hem laten inslapen was de enige optie die overbleef”, aldus Melissa Nollet, dierenarts in Bellewaerde. Het dier zal worden overgebracht naar de faculteit Diergeneeskunde van de universiteit Gent voor verder wetenschappelijk onderzoek.

Figaro was altijd heel geliefde leeuw bij het publiek en de bezorgers. Zij moeten nu afscheid nemen van het icoon van het park, dat ook deel is van het logo.

 

 

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees