Vijf jaar cel geëist voor ‘makelaar’ die ruim 650.000 euro aan voorschotten achteroverdrukte

Vijf jaar cel geëist voor ‘makelaar’ die ruim 650.000 euro aan voorschotten achteroverdrukte
Antwerpen / Schilde -

Het openbaar ministerie heeft maandag de maximumstraf van vijf jaar cel, 6.000 euro boete en vijf jaar beroepsverbod geëist voor Viviane V. (55). De zaakvoerster van het intussen failliete Immo De Landheer uit Schilde zou tussen 2011 en 2012 negentien klanten hebben opgelicht door er met hun voorschotten vandoor te gaan, goed voor 668.347 euro in totaal. De procureur vorderde de verbeurdverklaring van de gelden.

Viviane V., die eigenlijk verpleegster van opleiding is, deed zich volgens de aanklager als professioneel makelaar voor terwijl ze niet eens een BIV-nummer had. “Deze meesteroplichtster en femme fatale had een man die wel een erkend vastgoedmakelaar was, zo ver gekregen om samen met haar in de zaak te stappen en financieel borg te staan”, stelde procureur Julie Anthonis.

“Onvoldoende financieel onderlegd”

Haar zakenpartner, die begin dit jaar overleden is, merkte midden 2012 dat er iets niet klopte: de derdenrekening had een negatief saldo, hoewel er veel voorschotten op gestort waren. Al snel bleek dat Viviane V. de voorschotten voor de aankoop van een woning in eigen zak had gestoken in plaats van door te storten naar de notarissen.

Viviane V. erkent dat ze fouten heeft gemaakt, maar dat gebeurde nooit bewust. “Onze cliënte was een verkooptalent, maar onvoldoende financieel onderlegd”, stelden meesters Tim Smet en Joke Kerremans.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees