Vier jaar gevorderd voor verkrachting van stiefdochter onder bedreiging van vleesmes

Vier jaar gevorderd voor verkrachting van stiefdochter onder bedreiging van vleesmes
Brugge / Bredene -

Een 60-jarige man uit Bredene riskeert een effectieve gevangenisstraf van vier jaar voor de verkrachting van zijn stiefdochter. Danny V. ontkent dat hij zich vergreep aan het toen 18-jarige meisje en is bereid om een test met de leugendetector te ondergaan.

Op een avond in juni 2014 zou de beklaagde zijn stiefdochter gevolgd zijn naar haar slaapkamer. Onder bedreiging van een groot vleesmes moest het meisje zich uitkleden en eiste V. seks. De beklaagde sloeg de volgende dag op de vlucht, waardoor hij pas een maand later ingerekend kon worden. Uiteindelijk werd hij niet voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Tijdens de veronderstelde feiten had de Bredenaar zichzelf verwond met het mes. De advocaat van de burgerlijke partij merkte op dat het bloed en het sperma op het meisje hetzelfde DNA-profiel hadden. Voor het slachtoffer werd een schadevergoeding van 5.000 euro gevorderd. Het openbaar ministerie verwees naar het strafblad van de beklaagde. In januari 2013 werd V. immers tot 18 maanden cel veroordeeld voor aanranding van diezelfde stiefdochter.

Leugendetector

In dat dossier werd de beklaagde wel vrijgesproken voor verkrachting. Het slachtoffer zou toen in een brief zelfs letterlijk geschreven hebben dat de verkrachting nooit had plaatsgevonden. De verdediging zag heel wat gelijkenissen met de huidige zaak en vroeg daarom om het oude dossier toe te voegen. V. geeft wel toe dat hij seksuele betrekkingen had met zijn stiefdochter. “Mijn cliënt stelt dat zij hem verleid heeft. Moreel is het volledig afkeurbaar, maar over de verkrachting bestaat er meer dan twijfel”, aldus meester Jan De Groote. Op het einde van de zitting stelde de rechtbank een polygraaftest voor. De beklaagde ging akkoord en zal dus binnenkort een test met de leugendetector ondergaan. Ondertussen zal ook het oude dossier toegevoegd worden.

De zaak wordt voortgezet op 25 februari.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees