Live: volg de laatste gemeenteraad voor de verkiezingen in Gent

Live: volg de laatste gemeenteraad voor de verkiezingen in Gent

Foto: Stad Gent

Gent - In het Gentse stadhuis vindt maandag de laatste gemeenteraad voor de lokale verkiezingen van 14 oktober plaats. Op de agenda staan geen grote beslissingen meer, maar wel veelbesproken thema's zoals een Roma-kamp in Gent, hoofddoeken en boerkini's, sociale woningen en ... het circulatieplan.

De laatste gemeenteraad in Gent, voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, is maandagavond om 19 uur begonnen in het stadhuis. De zenuwen staan gespannen, hoewel er weinig grote beslissingen meer op de agenda staan. De oppositiepartijen hebben wel een hele reeks actuele thema's op de agenda gezet. 

Dat doen ze vooral via 'interpellaties', die op het einde van de gemeenteraadszitting besproken worden. Het voordeel is dat de indiener van de vraag dan geen beperking in spreektijd krijgt, wat bijvoorbeeld bij een actuele vraag in het vragenuurtje aan het begin van de gemeenteraad wel het geval is.

Er zijn interpellaties ingediend over: de aanpak van een Roma-kamp in Gent, de beslissing om hoofddoeken en boerkini’s in beperkte mate toe te laten in Gent, de aangekondigde vertraging voor het station Gent Sint-Pieters, de heisa rond studentenclub Schild en Vrienden, de deontologische code van de gemeenteraad, sociaal wonen en, wat dacht u, ... het circulatieplan.

Er is maandagavond in het stadhuis ook een handvol politiemensen aanwezig, meer dan gewoonlijk. De PVDA, die een zetel hoopt te veroveren in de gemeenteraad, trok aan de voordeur van het stadhuis een protestactie op om 'betaalbaar wonen' op de agenda te krijgen. Er vindt in een andere zaal van het stadhuis ook een grote receptie plaats van het Festival van Vlaanderen.

De zitting van de gemeenteraad is live te volgen via een videostream van de Stad.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio