Motard knalt op auto, rolt twintig meter verder en wandelt gewoon weg. “Hij smeekte om de politie en de ambulance niet te bellen”

Motard knalt op auto, rolt twintig meter verder en wandelt gewoon weg. “Hij smeekte om de politie en de ambulance niet te bellen”

De wagen werd in de flank gegrepen door een motard, de schade was aanzienlijk. Foto: gsd

Oostrozebeke / Ardooie / Izegem -

Op het beruchte kruispunt van de Izegemsestraat met de Kachtemsestraat in Ardooie gebeurde maandagavond een bizar ongeval waarbij een personenwagen en een motor betrokken waren.

Een automobiliste die het kruispunt dwarste, werd in de flank gegrepen door een motard. “Ik was van mijn werk in Roeselare op weg naar huis”, zegt Hanna Simoens (32) uit Oostrozebeke. “Volgens een getuige die op de hoek stond, kwam die motorrijder enorm vlug en wankelend afgereden.”

De man, Frederic B. uit Ardooie, crashte met zijn Kawasaki ZZR tegen de Renault Scenic. Hijzelf vloog een twintigtal meter verder. Maar als bij wonder klauterde de man daarna gewoon recht. “Hij smeekte om de politie en de ambulance niet te bellen”, zegt Simoens. “Anders is alles voorbij en zal ik mezelf van kant maken, zei hij. Maar omdat het een auto van mijn werk is, kon ik het moeilijk zo laten.”

Terwijl de hulpdiensten onderweg waren, wandelde de man via de Lijsterstraat weg. Een buurtbewoonster zag hem tokkelen op zijn gsm. Via een weide deed hij een blokje om terwijl de politie naar hem zocht. “Plots zag ik hem van de andere kant komen strompelen”, zegt een getuige. “Hij zette zich op een muurtje.”

Hoofdwonde

De man werd met een hoofdwonde overgebracht naar het ziekenhuis. Waarom hij eerst geen hulp wilde, is niet bekend. Het slachtoffer werkt als chauffeur bij ontstoppingsdienst De Gele Wagen. Zijn werkgever kwam ook ter plaatse. “Hij werkt als interimkracht al een negental maanden bij ons. Zijn motorfiets had hij nog niet heel lang”, aldus zijn baas, die bij zijn vertrek ook een lichte botsing had met een andere automobilist die de Kachtemsestraat kwam ingereden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees