Andy Peelman na zijn zware crash: “Dit had veel erger kunnen aflopen”

Andy Peelman na zijn zware crash: “Dit had veel erger kunnen aflopen”

Foto: ISOPIX

Even zat de ploeg van het theaterstuk Wie wordt de man van Wendy? met de handen in het haar: vorige week sijpelde het nieuws binnen dat Andy Peelman (34) betrokken was geraakt bij een zwaar motorongeluk. De Buurtpolitie-acteur kwam tijdens zijn vakantie op Corsica ten val tijdens een ritje. Hij werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis en later gerepatrieerd met het vliegtuig.

Maar gisteren tekende een gehavende Peelman alweer present op de repetities en bracht hij zelfs een bezoekje aan Van Gils & Gasten. “Ik heb veel geluk gehad”, vertelt Peelman. “In een bocht moest mijn voorligger plots remmen en zo tikte ik zijn achterwiel aan. Ik kon hem niet meer ontwijken en verloor mijn evenwicht. Zo belandde ik tegen het asfalt, schoof ik verder op mijn buik en achterwerk en knalde ik tegen de rotsen.”

Andy Peelman na zijn zware crash: “Dit had veel erger kunnen aflopen”

Peelman kwam er wonderwel vanaf met een gekwetste heup en enkele stevige kneuzingen (foto). “Het had veel slechter kunnen aflopen. Was het ongeluk iets verderop gebeurd, dan was ik misschien naar beneden getuimeld en had ik het niet meer kunnen navertellen. Gelukkig bleef de rots ongedeerd.” (lacht)

Koste wat kost op het podium

Ondanks zijn blessures besloot Peelman de voorbereidingen van Wie wordt de man van Wendy?, twee weken voor de première, niet te staken. “De producenten belden me na het ongeval in paniek”, zegt hij. “Maar ik heb ze onmiddellijk verzekerd dat ze geen schrik moeten hebben. Ik speel het stuk, koste wat kost. Het is zo’n mooie kans om naast Wendy Van Wanten te mogen spelen, dat wil ik voor geen geld ter wereld missen.”

‘Wie wordt de man van Wendy’ gaat op 11 oktober in première in het Antwerpse Fakkeltheater. Tickets via www.uitgezonderd.be.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees