Tom Dumoulin: “Op papier wordt het een tweestrijd, maar ook Campenaerts maakt een kans”

Tom Dumoulin: “Op papier wordt het een tweestrijd, maar ook Campenaerts maakt een kans”

Foto: Photo News

Tom Dumoulin verdedigt woensdag op het WK wielrennen zijn regenboogtrui in het tijdrijden. De Nederlander start in Hall im Tirol opnieuw als topfavoriet in de race tegen de klok over een afstand van 52,5 kilometer. Wij vuurden nog snel vijf vragen op hem af.

1. Na de ploegentijdrit had je bergop een goed gevoel. Zit er nog genoeg in de tank na de Giro en de Tour?

“De eerste twee weken na de Tour heb ik mij echt kloteslecht gevoeld. Om wat te ontspannen, ben ik dan samen met mijn vriendin een week op vakantie geweest. De fiets ging mee, maar de nadruk lag vooral op lekker eten en drinken. Ik heb er trouwens de Palio in Siena gezien. Waanzinnig gaaf. Een tip voor jullie lezers: zet die paardenrace maar op nummer één van jullie bucket list.”

2. Nadien ging je op hoogtestage naar Livigno met daarbij ook wereldkampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten. Reed jij haar eraf?

“Ze heeft heus niet alleen in mijn wiel gezeten. Annemiek kan best hard fietsen, zeker bergop. Ook op de trainingen van zes uur kon ze gemakkelijk mee.”

3. Je kon je regenboogtrui dit jaar maar vier dagen dragen. Welke was de leukste dag?

“De tijdrit in de Tour staat echt op nummer één. Het zou mij verbazen mochten ze van die dag binnen tien jaar geen aflevering van Andere Tijden Sport(de Nederlandse tegenhanger van het Vlaamse ‘Belga Sport’, nvdr.) maken. Eerst het gegeven dat ik mij de dagen voordien echt klote voelde, dan was mijn tijdritpak zoek en moesten ze inderhaast een nieuw exemplaar maken. Bovenop kwam dan nog de spanning en de tijdsaanduiding van Chris Froome, die niet klopte omdat een toeschouwer over de meet was gewandeld en de tijdopname had verstoord.”

4. Wie verwacht je woensdag als de grootste concurrenten voor de wereldtitel?

“Uiteraard Rohan Dennis. Op papier wordt het een tweestrijd tussen hem en mij, maar op een WK kan alles. Ik herinner mij nog goed het WK in Richmond. Toen zouden vooraf Dumoulin, Martin en Dennis sowieso op het podium staan, alleen de volgorde moest nog bepaald worden. Uiteindelijk had geen van ons drieën een medaille.”

5. Maakt Europees tijdritkampioen Victor Campenaerts ook kans op een medaille?

“Natuurlijk maakt hij kans op een medaille. Zelfs voor de wereldtitel, al is zijn kans op papier wel kleiner dan die van mij en Dennis. Maar we weten allemaal dat het papier woensdagmiddag in de prullenbak mag.”

De individuele tijdrit bij de mannen elite wordt woensdag in Innsbruck gereden van 14u10 tot 17u10, de Belgische kleuren worden verdedigd door Europees kampioen Victor Campenaerts en Laurens De Plus.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.