De regenboogtriomf van Remco Evenepoel: een doldwaze snelheid, meteen naar de mama en papa en véél tranen

Remco Evenepoel heeft het gedaan. Onze landgenoot kroonde zich in Innsbrück tot wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. Met bijna anderhalve minuut voorsprong op de nummer twee. En dat zorgde voor emoties.

LEES OOK: Evenepoel maakt faam waar en verpulvert tegenstand op WK tijdrijden bij junioren

LEES OOK (+): Van aanvoerder van Anderlecht tot “de nieuwe Eddy Merckx”: maak kennis met Remco Evenepoel

Bij de UCI hielden ze onze landgenoot goed in de gaten. Ze noemden Evenepoel op Twitter zelfs het "nieuwe wonderkind van de wielersport". 

 

Evenepoel reed de tegenstand gewoon aan flarden. Op een bepaald moment reed hij 65 kilometer per uur, wat dan ook geregistreerd werd door een snelheidsmeter. "De Belg vliegt", tweette de UCI.

 

Uiteindelijk had Evenepoel 1'23"66 over op zijn dichtste concurrent Luke Plapp. Onze landgenoot legde zijn tijdrit af met een gemiddelde snelheid van 50 kilometer per uur. Hij had dan ook tijd genoeg om te vieren op de streep.

 

Na de finish vloog Evenepoel wenend in de armen van zijn ouders, al moest hij daarvoor wel eerst een fotograaf bijna uit de weg duwen. Lees hier de reactie van de ouders van Evenepoel.

 

Ook op het podium liet Evenepoel zijn tranen de vrije loop.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.