Ook buitenland onder de indruk van Evenepoel: “Belgisch wonderkind reed in een andere wedstrijd”

Ook buitenland onder de indruk van Evenepoel: “Belgisch wonderkind reed in een andere wedstrijd”

Foto: Photo News

Remco Evenepoel verpletterde dinsdag in Innsbruck de tegenstand. Het 18-jarige fenomeen won het WK tijdrijden bij de junioren met een minuut voorsprong. Uitzonderlijk, en dat is ook het buitenland niet ontgaan.

Toegegeven, lang niet op alle buitenlandse nieuwssites gaven ze het WK tijdrijden bij de junioren aandacht, in Engeland of Duitsland ligt wielrennen duidelijk niet in de bovenste schuif. Maar zij die dat wél deden, spaarden de lof niet. Een (kort) overzicht.

“De rest reed in een andere wedstrijd”

“Remco Evenepoel heeft het WK overtuigend gewonnen, hij had meer dan een minuut voorsprong op zijn naaste rivalen”, constateerde de wielersite Cyclingnews. “Door de Australiër Plapp, een wereldkampioen op de piste, en de Italiaan Piccolo zag het er nog even spannend uit maar in werkelijkheid reed de rest van het deelnemersveld in een andere wedstrijd dan Evenepoel, die de volgende twee jaar voor Quick-Step Floors zal rijden. De 18-jarige was bijna een minuut sneller dan de rest aan het tussenpunt en breidde zijn voorsprong alleen nog maar uit richting finish. De Europese weg- en tijdritkampioen had zelfs de tijd al op meer dan 50 meter van de streep te beginnen vieren.”

“Supertalent rijdt concurrenten aan gort”

“Wielertalent rijdt concurrenten aan gort”, titelt De Telegraaf. “De Belgische wielrenner Remco Evenepoel heeft zijn reputatie van supertalent bij de WK wielrennen in Innsbruck nog maar eens waargemaakt.”

“Belgisch supertalent Evenepoel maakt reputatie waar”, stelde ook het Algemeen Dagblad vast.

“Evenepoel declasseert concurrentie bij tijdrit Junioren”, vatte Eurosport het samen.

“Wonderkind bevestigt”

“Het Belgische wonderkind heeft alle verwachtingen waargemaakt en vloog over de 27,7km”, spaarde ook L’Equipe de lof niet. “Nadat hij zijn arm had opgeheven en zijn overwinning op de lijn had gevierd, eindigde hij in tranen in de armen van zijn ouders. Zijn eerste achtervolger degradeerde hij tot op meer dan een minuut. De toekomstige prof van Quick-Step Floors (vanaf 2019) is ook de favoriet van de wegrit (donderdag) die hij ook al won op de Europese kampioenschappen.”

“De nieuwe Merckx”

De bijnaam van “de nieuwe Merckx” is ook doorgedrongen tot bij het Spaanse AS. “De eerste openbaring van dit WK is een feit: Remco Evenepoel. De 18-jarige Belg is de voormalige kapitein van het Belgische voetbalteam bij de U-17 maar kreeg ondertussen al de bijnaam van ‘de nieuwe Merckx’. De Belg had in de tijdrit geen genade en verwoestte aan het tussenpunt al de tijd van zijn concurrentie, met een gemiddelde van maar liefst 50 kilometer per uur...”

LEES OOK:

- Van aanvoerder van Anderlecht tot “de nieuwe Eddy Merckx”: maak kennis met Remco Evenepoel

- Ook ouders emotioneel na demonstratie: “We weten dat hij niet zal gaan zweven”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.