Eerste Amerikaans ‘bordeel’ met seksrobots krijgt kritiek vanuit religieuze hoek: “Leert mannen verkrachten”

De nieuwe generatie poppen zijn “meer dan seksrobots”. Video: Facebook

De plannen om in de Verenigde Staten een bordeel met enkel seksrobots te openen, krijgt heel wat kritiek van een religieuze groepering. De groep - die fel gekant is tegen sekshandel - vreest dat de robots “mannen zullen leren hoe ze verkrachters moeten worden” en verzamelde al duizenden handtekeningen om de opening van het bordeel te stoppen. Ook de inwoners van de stad waar de seksrobots zullen kunnen worden ‘gehuurd’ zijn niet te spreken over de plannen: “Er zijn hier veel scholen in de buurt, het is vies.” Maar het bordeel is volkomen legaal.

Een Canadese producent van seksrobots is erop gebrand om het eerste Amerikaanse bordeel voor zijn producten zo snel mogelijk te openen in Houston, Texas. Hij wil de Verenigde Staten veroveren met de realistische poppen omdat er “weinig regulering” in het land is. “De VS is een grotere markt, een gezondere markt en God zegene Trump”, klinkt het bij de man achter Kinky S Dolls. Zijn klanten zullen robots en een privékamer kunnen ‘huren’ om een pop te testen, voor er eentje wordt aangekocht.

Maar zijn plannen om tot 2020 minstens twintig ‘winkels’ te openen, stuiten op heel wat verzet. De leider van een religieuze groepering - die handel in seks onder andere wil tegengaan door “te bidden” - vreest dat zo’n ‘winkel’ mannen zal “trainen om verkrachters te worden”. Hij vraagt zich ook luidop af waar de grens ligt: “Wat volgt? Een robot in de gedaante van een kind?” Ook de inwoners van Houston kunnen niet lachen met de plannen van de Canadese producent en vinden het “vies” dat er een bordeel van robots in hun buurt zou komen.

20 euro voor halfuur

Ondanks de meer dan 5000 handtekeningen en de bedenkingen van verschillende groeperingen is een ‘winkel’ met seksrobots volkomen legaal in de Verenigde Staten. “Het wordt niet gezien als een bedrijf dat seksueel georiënteerd is”, aldus de lokale overheid in Texas. “Er is dus geen speciale vergunning nodig om de zaak op te starten.”

In Toronto heeft de eigenaar van Kinky S Dolls al zo’n bordeel, waar klanten een seksrobot kunnen testen voor ze duizenden euro’s neertellen om er eentje te kopen. Voor minder dan twintig euro kunnen liefhebbers een halfuurtje “intens genot” beleven en wie er meer geld voor overheeft kan zelfs een seksrobot bestellen om thuis te “genieten”.

Lees ook: Maak kennis met de eerste Nederlandstalige seksrobot: ze vraagt hoe je dag was, maar ook pikantere dingen

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees