Spookrijdende trucker veroorzaakt op een haar na drama in Antwerpse haven

Spookrijdende trucker veroorzaakt op een haar na drama in Antwerpse haven

Beveren-Waas -

Vrachtwagenchauffeur Eddy Van Holsbeke filmde vorige week dinsdag hallucinante beelden met de dashcam van zijn vrachtwagen toen hij door de Antwerpse haven reed en er plots een spookrijdende collega opdoemde. “Als ik sneller had gereden of enkele meters verder was, zou dit echt dramatisch zijn afgelopen”, klinkt het bij Eddy, die naar eigen zeggen nooit eerder zoiets zag. “Ik heb al heel wat gezien, maar een spookrijder zie ik voor het eerst. En ik hoop ook voor het laatst.”

Van Holsbeke reed vroeg in de ochtend over de Sint-Antoniusweg in de Antwerpse haven, toen een andere vrachtwagen bruusk moest remmen tijdens een inhaalmanoeuvre omdat er plots een spookrijder op hen afkwam. “Ter hoogte van een bocht naar links haalde een collega me in, tegen zo’n zeventig kilometer per uur. Die moest plots uitwijken naar rechts, want er dook een truck uit de andere richting op.”

De chauffeur van de spookrijdende vrachtwagen was zich volgens Van Holsbeke van geen kwaad bewust, bleef gewoon doorrijden zonder te reageren of vaart te minderen. “Dacht hij dat hij correct aan het rijden was? Dit was zeer nipt”, aldus de trucker uit Dendermonde die al achttien jaar in het vak zit.

“De situatie was helemaal anders geweest, was die truck er twee seconden eerder.” Naast Van Holsbeke en zijn collega, moest ook een personenwagen uitwijken voor de spookrijdende trucker, vlakbij een tankwagen die “mogelijk met gevaarlijke goederen” was gevuld.

Gevaarlijke situaties komen vaak voor in het havengebied, vooral met buitenlandse chauffeurs, zegt Van Holsbeke in Het Laatste Nieuws. “De rijstijl van sommige Oostblokkers is nogal bedenkelijk soms.” De trucker van het bedrijf Transport Heirwegh in Zele zette de beelden ook op een privégroep om collega’s te waarschuwen. “Dit soort rijgedrag is echt gevaarlijk, maar gelukkig is hier alles goed afgelopen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio