Beauty

BV-kapper Jochen Vanhoudt ontwart al jouw haarvragen

ADVIES. Sta ik met een bob?

ADVIES. Sta ik met een bob?

Foto: Photo News

Het bobkapsel is hip, maar sta je er even goed mee als Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour? BV-kapper Jochen Vanhoudt legt het uit.

Bij een bobkapsel wordt al het haar op één lijn geknipt. Het is een heel tijdloze snit. Als je tien jaar geleden een bob had, zal je jezelf niet schamen als je vandaag oude foto’s ziet van je coupe. Zodra het haar op de schouders valt is het geen bob meer, maar een lob. Dat is een samentrekking van de woorden long en bob. Dus alles boven de schouders is een bob.

Het kapsel kan ook heel kort zijn. Kijk maar naar Jommeke’s bob. De hele korte versies passen goed samen met een undercut. Dat is een stukje afgeschoren haar op het achterhoofd. Als je bij de kapper voor een diving bob kiest, krijg je een coupe die schuin naar voren valt. Voor welke variant van de stijl dan ook: je rekent best op een ervaren kapper, want elk foutje in een bob valt onmiddellijk op.

Wie heeft het?

De bekendste bob ter wereld is die van Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour. Zij heeft al jaren hetzelfde kapsel. Ook andere sterren experimenteerden met de coupe, onder wie Kim Kardashian en Rihanna.

Is het iets voor mij?

Heb je een rond gezicht en wil je een bob met een froufrou? Dan kan je gezicht net nog ronder lijken. Laat je lokken schuin naar voren knippen en draag de bob sluik. Dat maakt je gezicht optisch slanker. Als je voor de froufrou gaat, kies je het best voor een afgeronde versie ervan. Bij een iets langer gezicht is een bob met froufrou het mooist omdat die het gelaat optisch verkort. Een bob kan ook met krullen, maar dan laat je er beter laagjes in knippen.

Stijltip

Blaas sluik voor een moderne coupe, blaas naar binnen voor een meer klassieke styling van het kapsel. Die laatste optie maakt je gezicht iets voller. Extra glamour? Werk dan met een steil- of krultang. Meer fan van nonchalance? Met zoutspray creëer je beach vibes.

Corrigeer