Econoom komt met oplossing voor Belgisch energieprobleem: “Laat Remco deze winter op de rollen rijden”

Econoom komt met oplossing voor Belgisch energieprobleem: “Laat Remco deze winter op de rollen rijden”

Foto: Photo News

De Belgische econoom Geert Noels heeft een ludieke oplossing voor het energieprobleem in ons land bedacht. “Laat Remco deze winter op de rollen rijden”, stuurde hij vanochtend de wereld in via Twitter. Hij verwijst daarmee naar de 18-jarige Belgische wielersensatie Remco Evenepoel, die dinsdag het WK tijdrijden met een recordvoorsprong won.

LEES OOK: Blijft het licht dan toch aan deze winter? Minister Marghem heeft oplossing: “We hebben nog eens 750 megawatt gevonden”

LEES OOK: Merckxiaans: nooit eerder fietste iemand zo’n grote voorsprong bijeen op WK tijdrit bij junioren als Evenepoel

Eerder deze week waarschuwde het Federaal Planbureau dat we deze winter afstevenen op een energietekort. Vanaf oktober liggen zes van de zeven kerncentrales plat voor onderhoud en herstellingswerken. Om een algemene black-out te voorkomen, kan daarom mogelijk het afschakelplan in werking treden, waardoor meerdere gemeenten geen stroom meer krijgen.

Maar voor dat stroomtekort heeft een ludieke Noels dus een milieuvriendelijke oplossing gevonden. Zet Remco Evenepoel, de Belgische wielersensatie die zoveel indruk maakte op het WK tijdrijden voor junioren, ‘op de rollen’. Daarbij wordt de fiets vastgezet in een frame, met een rol aan het achterwiel waardoor ter plaatse gefietst kan worden. Op die manier kan ook energie opgewekt worden.

“Een beter plan is er blijkbaar toch niet”, voegde de auteur van Econoshock er nog scherp aan toe.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.