Franse sportkrant L’Equipe geeft twee Rode Duivels 2 op 10: “Tielemans stelt match na match teleur”

Franse sportkrant L’Equipe geeft twee Rode Duivels 2 op 10: “Tielemans stelt match na match teleur”

Foto: Photo News

Het AS Monaco van Rode Duivels Youri Tielemans en Nacer Chadli heeft zijn start in de Franse Ligue 1 compleet gemist. Dinsdagavond ging het thuis onderuit tegen het bescheiden Angers (0-1). De toonaangevende Franse sportkrant L’Equipe maakte onze landgenoten, die allebei voortijdig vervangen werden, met de grond gelijk.

Ze staan allebei bij de ‘flops’ en allebei kregen ze maar een twee op tien van L’Equipe. Het zijn geen leuke tijden voor Youri Tielemans en Nacer Chadli. “Tielemans is een makkelijk doelwit, want de verwachtingen zijn enorm voor een speler waar toch 25 miljoen euro voor betaald werd en die gezien moet worden als één van de nieuwe leiders”, geeft L’Equipe toe. “Maar de Belg stelt match na match teleur en hij lijkt zijn vertrouwen kwijt. Te veel verloren ballen, makkelijke dingen die fout gaan. Op het uur vervangen.”

Ook Chadli krijgt ervan langs. “We kunnen niet zeggen dat hij in zijn vierde match voor Monaco al zijn draai gevonden heeft. Een halfuur lang op de rechterflank, terwijl hij beter zou moeten zijn op links. De Belg had geen enkele bijdrage aan het aanvalsspel van zijn ploeg.” Chadli werd bij de rust al vervangen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.