Koningin Paola geland in België, kreeg al bezoek van koning Filip

Koningin Paola geland in België, kreeg al bezoek van koning Filip

Foto: Photo News

Koningin Paola is woensdag om 17.15 uur op het vliegveld van Melsbroek geland en meteen overgebracht naar het Sint-Lucasziekenhuis. Koning Albert vergezelde haar. Om iets voor 18 uur is de koningin in het Brusselse ziekenhuis aangekomen. Daar zal nu een precieze diagnose gesteld worden en zullen de nodige onderzoeken gebeuren. De koningin kreeg in het ziekenhuis ook al bezoek van haar oudste zoon, koning Filip.

Het koninklijk paleis liet eerder op de dag weten dat koningin Paola gerepatrieerd moest worden naar ons land om medische onderzoeken te ondergaan. Michele Alzetta, de spoedarts die koningin Paola als eerste behandelde in het Venetiaanse ziekenhuis Santi Giovanni e Paolo de Venise, liet aan RTBF weten dat de toestand van de koningin niet zorgwekkend is. “Alles gaat goed met haar. Ze is vannacht bij ons toegekomen en we hebben een reeks onderzoeken gedaan om haar toe te laten zo snel mogelijk en in alle rust te vertrekken.”

Volgens de Franstalige openbare omroep RTBF heeft de koningin in Venetië een cerebrovasculair accident (CVA) gehad. Bij een CVA vormt zich een probleem bij de toevoer van bloed naar de hersenen. Zo kan er een bloedklonter ontstaan in de hersenen, of kan een bloedvat in de hersenen openbarsten. Als de bloedtoevoer naar de hersenen stilvalt, kunnen de hersencellen beschadigd raken, wat dan weer kan leiden tot verlammingen, spraakproblemen en geheugenstoornissen.

Volgens het Paleis moet er echter nog een exacte diagnose gesteld worden.

LEES OOK. Wat zijn de symptomen van een beroerte en hoe kan je het voorkomen?

Paola verliet deze namiddag het ziekenhuis in Venetië waar ze eerder was opgenomen. Samen met koning Albert werd ze met een boot-ambulance naar de luchthaven Marco Polo vervoerd. Van daaruit is het vorstenpaar met een vliegtuig van de Belgische Staat vervoerd naar Melsbroek, waar ze om 17.15 uur landden. Met een ambulance en onder politie-escorte werden ze meteen naar het Sint-Lucasziekenhuis gebracht.

Daar kreeg de koningin al snel bezoek van haar oudste zoon, koning Filip. Die verliet het ziekenhuis omstreeks 18.45 uur, waarna de koningin de nodige onderzoeken voor een precieze diagnose zal ondergaan.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees