78-jarige Nederlander voor de rechter voor webcamseks met Filipijnse kinderen

78-jarige Nederlander voor de rechter voor webcamseks met Filipijnse kinderen
Lanaken -

Een 78-jarige Nederlander uit Lanaken hangt een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van zeshonderd euro boven het hoofd, omdat hij betrokken zou zijn bij kindermisbruik met minderjarige Filipijnse kinderen en het bezit van foto’s waarop ze seksuele handelingen stellen. De naam van de man dook in 2016 op in een onderzoek van de journalist Peter Dupont over prostitutienetwerken en kinderprostitutie in de Filipijnen.

In 2016 overhandigde de onderzoeksjournalist twee namen van Belgen aan Child Focus. In het boek “Kinderen van het web” en de gelijknamige Nederlandse reportage, die ook bij ons werd uitgezonden, beweerde de onderzoeksjournalist dat Westerse klanten geld overmaakten aan Filipijnen voor webcamseksshows met minderjarigen. Tijdens zijn driejarig onderzoek kreeg de journalist inzage in foto’s, chatlogs en betalingsgegevens van vooral Westerse klanten.

Eén van de namen uit ons land die Dupont, toen bezorgde aan Child Focus was die van een 87-jarige Nederlander uit Lanaken. Voor de Tongerse strafrechter ontkende de man niet dat hij regelmatig chatte en foto’s kreeg van “huwbare” en hulpbehoevende, volgens hem meerderjarige, Filipijnse vrouwen.

De man spendeerde maandelijks tot 1.500 euro aan Filipijnse vrouwen van, volgens hem, tussen de 25 en 40 jaar. Hij hoopte dat hij op die manier een vrouw aan de haak kon slaan. De rechter confronteerde hem echter met foto’s van naakte minderjarige kinderen en niets aan de verbeelding overlatende chatgesprekken waarin de kinderen zelf vertelden dat ze tussen de tien en dertien jaar waren. De foto’s werden eind 2016 bij een huiszoeking op zijn computer gevonden. De man ontkent ook dat hij betaald heeft voor shows met minderjarigen voor de camera.

Vonnis op 25 oktober.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees