Bankier blijft erbij dat weduwe hem deel van erfenis schonk: “Het was de wil van Lucienne!”

© pma

“Het was de wil van Lucienne om een deel van haar geld aan ons te schenken!” De Horebeekse bankier en makelaar Tom Browaeys blijft erbij dat hij het geld van weduwe Lucienne Goessens wetmatig heeft verkregen.

Olivier Scheir

Tom Browaeys, zoon van de Horebeekse burgemeester Jozef Browaeys, wordt al enige tijd beschuldigd van misbruik van vertrouwen. Hij zou honderdduizenden euro’s van zijn cliënte, Lucienne Goessens, hebben verduisterd. Maar in eerste aanleg werden hij, zijn vrouw en hun vennootschap over de ganse lijn vrijgesproken.

De zoon van de inmiddels overleden Lucienne Goessens, Guy De Temmerman uit Brakel, ging in beroep. Volgens de advocaten van De Temmerman had Browaeys geen volmacht op de rekening en als hij die toch had, is dat in strijd met de bankwet.

Miljoen euro op de rekening

Maar de advocaten van Browaeys betwisten dat. “We spreken van 1999! In die tijd – als oude mensen naar hun bankdirecteur belden om geld – werd dat geld cash naar het huis van de klant gebracht.”

In totaal stond op de rekening van de weduwe ongeveer een miljoen euro. Bij haar overlijden nog amper 195.000 euro. “Waar is dat geld dan naar toe?” vragen de advocaten van De Temmerman zich af.

Browaeys blijft volhouden dat hij een deel daarvan heeft gekregen, cash. “Dat gebeurde in verschillende fases. Ze had goede banden met mij en mijn familie. Het was de wil van Lucienne om een deel van haar geld aan ons te schenken!” Hij schat dat dat ongeveer 300.000 euro was, maar daarvan werd wel nooit iets van op papier gezet. Wie de rest van dat geld heeft gekregen, weet hij niet.

“Ze was zuinig”

Maar Guy De Temmerman betwist dat. “Alles is voor u en alles zit bij Browaeys”, zei ze altijd tegen mij. “En dat ze geld zou weggegeven hebben daar geloof ik niks van. Ze was erg zuinig. Zelfs de postbode kreeg nog niks te drinken als hij langskwam!”

Browaeys beweert dan weer dat de relatie tussen de zoon en de moeder volledig verzuurd was. “Lucienne vertelde steeds dat ze al jaren geen contact meer had met haar zoon.”

“Niet waar! Sinds 2003 had ik weer regelmatig contact met haar!” beweert De Temmerman dan weer.

Het hof van beroep moet het kluwen ontwarren en doet uitspraak op 26 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie