AA Gent tegen Beerschot Wilrijk en Genk tegen Charleroi in achtste finales van de beker

AA Gent tegen Beerschot Wilrijk en Genk tegen Charleroi in achtste finales van de beker

Foto: JEFFREY GAENS

Donderdagavond werd zonder Anderlecht, Club Brugge of Standard geloot voor de achtste finales van de beker. Racing Genk neemt het op tegen Charleroi, AA Gent speelt tegen Beerschot Wilrijk.

Racing Genk, verliezend finalist van de voorgaande editie, trekt voor de achtste finales van de Beker van België naar Charleroi. Dat is het resultaat van de loting van donderdag. Beerschot Wilrijk (1B), dat in de zestiende finales ging winnen op Cercle Brugge (1-2), moet naar AA Gent. De wedstrijden staan 4, 5 en 6 december op de agenda.

Union (1B), dat donderdag Anderlecht in eigen huis met een onwaarschijnlijke 0-3 vernederde, moet naar Knokke. De club uit de eerste amateurklasse schakelde woensdag titelverdediger Standard uit na een 1-2 zege in Luik.

Deinze, die andere reuzendoder uit eerste amateur die een einde maakte aan het avontuur van landskampioen Club Brugge (2-0 winst), moet nu aan de bak tegen Eupen. Mandel United kijkt Sint-Truiden in de ogen. Het team uit de tweede amateurklasse won in de zestiende finales op Waasland-Beveren (1-2). KV Mechelen (1B), dat Antwerp uit het toernooi knikkerde, treft Achter De Kazerne Lokeren.

KV Kortrijk - Zulte Waregem en Moeskroen - KV Oostende zijn de twee resterende duels tussen eersteklassers.

Loting achtste finales:

Knokke-Union

KV Kortrijk-Zulte Waregem

Charleroi-Racing Genk

Moeskroen-KV Oostende

KV Mechelen-Lokeren

Deinze-Eupen

AA Gent-Beerschot Wilrijk

STVV-Mandel United

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.