Mode

Justin Timberlake ontwerpt collectie voor Levi’s

Justin Timberlake ontwerpt collectie voor Levi’s

Hij heeft nog steeds een eigen modelijn, maar op vraag van Levi’s dook Justin Timberlake in het archief van de jeansfabrikant om enkele klassiekers te herwerken. Het resultaat ligt volgende week in de winkels.

Timberlake en Levi’s werkten in het verleden al meermaals samen, en hebben nu de handen in elkaar geslagen voor Fresh leaves, een capsulecollectie van twintig stuks voor mannen. Idee achter de naam is dat er een nieuwe draai wordt gegeven aan tijdloze stukken die worden doorgegeven aan de volgende generatie.

Naast denim werden ook stoere materialen zoals flanel en canvas gebruikt, klassieke fits werden gecombineerd met streetwearelementen (zo werden hoodies toegevoegd aan truckerjacks en shirts) en voor de fits werd met langere lengtes gespeeld. De collectie introduceert ook een nieuw lid bij de 501-familie, de Slim Taper, geïnspireerd op hoe Timberlake de bekende jeans draagt. De collectie ligt vanaf 4 oktober in de winkels, prijzen variëren tussen 30 euro voor een T-shirt of muts tot 140 euro voor een vest.

Justin Timberlake ontwerpt collectie voor Levi’s

Zingen en acteren neemt het meest van zijn tijd in beslag, maar Timberlake maakt wel vaker een uitstapje naar de modewereld. In 2005 lanceerde hij zelfs samen met jeugdvriend Trace Ayala zijn eigen modelabel, William Rast, genoemd naar hun beider grootvaders.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees