Stem nu op lokale ingediende projecten

"Overal stroomversnellers": engagement gevraagd

"Overal stroomversnellers": engagement gevraagd

Foto: if

Destelbergen - In deze tijden van onheilspellende berichten over stroomvoorziening is het belangrijker dan ooit dat burgers zich mee engageren in lokale energieprojecten. Dat kan nu, via het platform "Overal stroomversnellers", waar de gemeente subsidies kan krijgen voor twee initiatieven: de omschakeling van de openbare verlichting naar LED, en de gevelisolatie van Villa Tuur in de Axminsterhof. Met uw stem - voor 7 oktober - ontvangt de gemeente een euro per inwoner als startkapitaal om de populairste projecten te realiseren. Hoe dat kan, leest u hieronder.

Wat moet u doen?  Als de bliksem naar deze link fietsen en gewoon stemmen nadat u de postcode van uw gemeente hebt ingebracht. De voorstellen krijgt u dan automatisch op uw scherm. Na uw keuze te hebben bevestigd, krijgt u een bevestigingsmailtje in uw mailbox. "We hebben 146 stemmen nodig, de teller staat momenteel op 89, dus nog een zestigal te gaan", zegt schepen van Leefmilieu Elsie Sierens.  

Het eerste project betreft de omschakeling van de openbare verlichting.  Momenteel staan in Destelbergen en Heusden liefst 3120 verlichtingsarmaturen, in eerste instantie worden de oudste vervangen. Via “overal stroomversnellers” wenst de gemeente dit project in een "stroomversnelling" te brengen en meer armaturen op kortere termijn te kunnen vervangen door energiezuinige LED lampen. Een samenwerking met Eandis overigens. U geeft het project een duwtje in de rug, met uw stem. Doen!

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio