Naakte acteurs vrijen voor groep kinderen tijdens ophefmakend toneelstuk: “Het is niet wat het lijkt”

Naakte acteurs vrijen voor groep kinderen tijdens ophefmakend toneelstuk: “Het is niet wat het lijkt”

Foto: VTM Nieuws

Gent -

Een naakte man en vrouw die verstrengeld in elkaar aan het vrijen zijn voor een groepje kinderen op het toneel. Het is een opmerkelijke scène uit het controversiële toneelstuk ‘Lam Gods’, dat donderdag in avant-première ging bij het NTGent. “Het gaat om een erotische choreografie en niet om échte seks”, benadrukt het theatergezelschap.

De acteurs spelen Adam en Eva die op een gegeven moment met elkaar beginnen te vrijen. Een groep meisjes, die eveneens meespelen in het stuk, kijken van dichtbij toe. “Het is niet wat het lijkt”, stelt NTGent. “Het gaat om een erotische choreografie en niet om échte seks.” Er wordt dus niet gepenetreerd.

“Twee blote mensen die elkaar graag zien”

De kinderen, een koortje, werden bovendien goed begeleid en de ouders waren op de hoogte van de pikante inhoud, klinkt het verder. “We hebben aan de kinderen uitgelegd dat het maar theater is. Het zijn gewoon twee blote mensen die elkaar graag zien.”

Regisseur Milo Rau ziet geen probleem, zegt hij tegen VTM Nieuws. “We hebben veel naakt, maar Adam en Eva waren ook naakt. 600 jaar geleden was het schilderij Lam Gods ook een schandaal. Maar dat is zoals God ons geschapen heeft.”

Syriëstrijders

Eerder ontstond er al controverse omtrent ‘Lam Gods’, nadat er via een zoekertje gezocht werd naar teruggekeerde Syriëstrijders om mee te spelen. Volgens Rau zijn zij “een moderne versie van de kruisvaarders”, stelde hij destijds. Enkele dagen later kwam NTGent daarop terug. De theatergroep liet weten dat het “niet samenwerkt met, en geen podium geeft aan criminele terroristen”.

De moeder van een Syriëstrijder doet wel mee met het toneelstuk. Haar zoon zou vorige week in Idlib zijn gesneuveld. De vrouw speelt Moeder Maria.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees