Muzikale vertelling in een thuismatch in zaal Hermeline in Hijfte

FOTO. "Reynaert, epos van de vos"

Het Reynaertverhaal saai? Dat is buiten de muzikale vertelling van Theater Hutsepot gerekend. Meester-verteller Tom Van Mieghem, docent vertellen aan de Nederlandse Vertelacademie, bracht gisteravond samen met twee muzikanten en creatieve duizendpoten een eigentijdse - of eigenwijze - versie van het middelnederlands epos in zaal Hermeline.

Jawel, midden in het gehucht Hijfte, een thuismatch dus voor Reynaert, "de felle met de grijze baard." De voorstelling begon met de twintig "klassieke" regels uit het handschrift, maar daar eindigde het traditionele aanknopingspunt ook. Door de interactie van de muziek en het woord van de sublieme verteller werd het een sprankelend en meeslepend avontuur dat toehoorders van alle leeftijden kon bekoren. Ook voor wie de historie van Reynaert, koning Nobel, Bruun de beer, Grimbeert de das en Tibeert de kater al door en door kent was het een aanrader. Onder het ruim opgekomen publiek ook graaf Renaud de Kerchove, samen met zijn echtgenote. Inspiratie opdoend - mocht dat nog nodig zijn - voor de laatste details van de Tuindagen van 12, 13 en 14 oktober rond hetzelfde thema.

"Reynaert, epos van de vos" was een organisatie in samenwerking met vtbkultuur in het kader van het Reynaertjaar. Volgende week 7 oktober vindt op dezelfde locatie een volgend Reynaertevenement plaats. Na een ontbijt vanaf 8.30 uur spreekt Bert Vervaet twee keer een half uur over "Reynaert in Lochristi." Heemkundige Antoon Standaert heeft alweer een nieuwe tentoonstelling klaar, met vijftien panelen over het thema van de vos in Lochristi. Dat alleen al is de moeite om volgende week zondag een kijkje te gaan nemen in zaal Hermeline, de thuisbasis van de sluwe vos.  

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio