Meisje (15) verkracht door medeleerling op sportschool: "Het gaat niet goed met haar"

De ouders staan achter de school en betreuren het feit dat de goede naam nu besmeurd werd door een “rotte appel”. Foto: Foto Kurt

Meulebeke -

In het VILO was er vrijdag een infomoment voor alle ouders na het incident van woensdagavond. Toen werd een meisje uit het tweede jaar verkracht door een 15-jarige medeleerling. “Onze eerste bekommernis is haar gezondheid”, zegt haar familie.

De verschrikkelijke feiten deden zich woensdagavond voor op de domeinen van Ter Borcht in Meulebeke, waar het Vrij Instituut voor Lichamelijke Opvoeding (VILO) gevestigd is. In de sportschool zitten zo'n 150 leerlingen op internaat. Ze volgen er sportwetenschappen of lichamelijke opvoeding en sport en kunnen kiezen uit twaalf sportvakken.

Volgens bronnen uit de school hadden twee van de leerlingen maandag afgesproken op Ter Borcht. Het 15-jarige meisje en haar leeftijdsgenoot zouden er gekust hebben. “Maar daarna spraken ze niet meer met elkaar”, klinkt het. “Tot de jongen haar woensdag een sms stuurde om af te spreken op het domein om te praten over wat er was gebeurd.”

Jeugdinstelling

Wat er toen precies misliep, is niet bekend, maar nadat het meisje 's avonds op het domein was aangekomen, liep de situatie helemaal uit de hand. “Hij heeft haar geslagen in de bosjes en verkracht bij de reclameborden”, aldus de bron.

Het meisje liep daarna naar verluidt bloedend terug naar school, waarna de hulpdiensten en de politie werden ingelicht. De 15-jarige dader werd opgepakt en ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. Hij zou geplaatst zijn in de jeugdinstelling van Ruiselede, al was het parket van Brugge gisteren niet bereikbaar om dat te bevestigen.

Het meisje zelf ging vrijdag nogmaals langs in het ziekenhuis. “Het gaat niet goed met haar en ze wil er nog niet veel over zeggen”, zegt haar familie. “Onze eerste bekommernis is nu haar gezondheid.”

Hechte groep

Ook de school was vrijdag nog steeds zwaar onder de indruk van de feiten. De ouders van de leerlingen werden uitgenodigd voor een infomoment. “Het meisje krijgt heel veel steun van medeleerlingen”, zegt directeur Filip De Canck. “Ze maakt deel uit van een hechte groep, die het heel goed doet samen. Ze wil zo snel mogelijk naar hier terugkomen omdat ze hier de nodige ondersteuning vindt.”

Specifieke maatregelen treffen is de school niet meteen van plan. Het wil de vrijheid van de leerlingen niet beperken. “Het enige wat we kunnen doen is ermee omgaan en erover praten. We willen hier geen gevangenis, dus we gaan er geen conclusies aan vastknopen waardoor de leerlingen niet meer vrij kunnen bewegen.”

Verschillende ouders steunen de school vast. “Dit is de schuld van één rotte appel”, klinkt het. “De school kan hier niets aan doen. Erg jammer dat de goede naam hierdoor besmeurd wordt.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees