Slotweekend "Vertel ons geen sprookjes", evenementenradio VROB en gigantische rommelmarkt

FOTO-VIDEO. Kermis in Beervelde

Het laatste weekend van september, dat is traditioneel de "koude kermis" in Beervelde, al was daar op een frisse zondagmorgen na niet veel van te merken. De rommelmarkt in de Haanhout is daarbij een klassieker: van aan de Parochiedreef tot aan Terpoelen was het op de koppen lopen om iets wat iemand niet meer nodig heeft, zelf in huis te nemen. Want dat is tenslotte het principe. De eerste klanten boden zich aan om half vijf zondagochtend, vertelde Ilse Audenaert, die zelf ook een ruime stand had voor de deur.

De kermis kreeg dit keer een kunstzinnig tintje, met het slotweekend van "Vertel ons geen sprookjes", de tentoonstelling van Lo-art dat met Sfeervelde en de tuin achter de pastorij ook een aantal nieuwe plekken onder de aandacht bracht.
Evenementenradio VROB zorgde vanop het kerkplein voor muziek en informatie met lokale gasten die bijna letterlijk vanonder de kerktoren kwamen, al was het al eens die van Lochristi: Sofie Van Slycken van 't Lang Leven, Koen Van Imschoot van Sleeplife, Veronique en Obe Vermeulen van Willen is Kunnen, graaf Renaud de Kerchove - van de Tuindagen natuurlijk. Zaterdag was er ook al schoon volk gepasseerd, met Roger Praet en Machteld Moijson van Lo-art, Thomas en een van zijn bewoners van MOK (Mensen Ondersteunen en Krachtgericht werken). En niet te vergeten: Erline Van Hijfte, van wie u hieronder een videofilmpje ziet van haar nummer 'Imagine' van John Lennon. De Beerveldse nachtegaal is overigens de eerste gast op "Wintervonken", het nieuwe culturele initiatief dat op 20 oktober in "Sfeervelde" aftrapt. 

Klik in het fotoalbum en geniet van het sfeervol weekend in de deelgemeente die de voorbije maanden onmiskenbaar een nieuw elan kreeg, ook zonder de zonovergoten kermis. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio