Glaasje op en... lopen maar! ‘Loopclub van levensgenieters’ organiseert tweede Flemish Beer Run

De deelnemers schoven met plezier aan voor spijs én drank. Foto: ptb

Ieper / Elverdinge / Poperinge -

Bourgondische sporters uit verschillende landen hebben dit weekend gelopen, gewandeld en gedronken dat het een lieve lust was. De Flemish Beer Run kon dit jaar rekenen op 220 deelnemers. “We mikken op ruim 1.000 deelnemers voor de toekomst.”

220 deelnemers genoten gisteren van streekbieren en hapjes tijdens hun wandel- en looptocht door de Poperingse velden, bossen, brouwerijen en cafés. “Onze Flemish Beer Run groeit. Tijdens deze tweede editie hebben we meer deelnemers dan vorig jaar”, zegt Pascal Demuynck, voorzitter van de organiserende loopclub De StreSSkikkerS uit Elverdinge. “We hebben al deelnemers uit onder meer Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland. We mikken in de nabije toekomst op 1.000 à 1.500 deelnemers.”

Geen Wings for Life

De loopclub organiseerde in het verleden verschillende edities van Wings for Life in de streek van Ieper. “De Flemish Beer Run is echter iets volledig anders. We zijn een loopclub van levensgenieters en lopen voor het amusement. Vandaar het idee om streekbieren aan te bieden tijdens een loop- en wandelevenement, zonder tijdsopname uiteraard. Deelnemers hebben 5 uur de tijd om binnen te zijn. De lopers waren verkleed als Romeinen na het thema van de middeleeuwen vorig jaar. De best verklede loper kreeg zijn eigen gewicht in bier, de best verklede groep mocht 1 persoon uitkiezen om zijn gewicht in bier te verzilveren. Een greep uit het bieraanbod langs het parcours van 10,5 en 21 kilometer: St.Bernardus Tripel, Helleketelbier, Kapittel Tripel Abt 10° en Dikke Jan. Halverwege het parcours werd in café De Helleketel Picon aangeboden. Velen raakten daar de weg kwijt, omdat ze begonnen zweven en omdat er borden werden omgedraaid. Dat hoort erbij.”

Voor Filip Decoene (45) uit Harelbeke was het de tweede deelname. “In West-Vlaanderen is dit concept uniek: als bierliefhebber en sporter kwam ik hier helemaal aan mijn trekken. Er was veel plezier, gezelligheid en muziek langs het parcours.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio