Winterstop voor het publiek, aantal 'bewoners' zoals Cirq en Refu Interim blijven er overwinteren

DOK gaat zeker nog één jaar door

DOK, sinds 2011 een tijdelijke werkplek voor verpozing en creatieve manoeuvers aan de splitsing van de Koopvaardijlaan en de Afrikalaan, sloot gisteren het achtste werkjaar af. DOK werkt al twee jaar lang op een minder groot terrein omdat het een deel van de oppervlakte moest afstaan aan het stadsvernieuwingsproject Oude Dokken.

"Die verkleining van het terrein was voor de werking van DOK achteraf gezien een goede zaak", aldus DOKcoördinator Liesbeth Vlerick: "de werking heeft er niet onder geleden. Het afgelopen werkjaar liepen hier 40 permanente projecten, waaronder een slakkenkwekerij en een initiatief om plastiek uit het water te halen en hier te plaatse tot nieuwe producten te verwerken. "

DOK sluit nu wel de toegangshekken voor het grote publiek, maar een aantal van de bewoners, waaronder Cirq en Refu Interim, blijven er overwinteren. "Volgend jaar kunnen we hier alvast nog een zomer lang blijven, in september 2019 opent de nieuwe school op het terrein. Voor DOK een nieuwe uitdaging om daar mee samen te werken", besluit Vlerick.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio