Clubkampioenschap De Kanaalspurters

De huldiging van de clubkampioenen. Foto: Foto Kevin Verboven

Zandhoven - Op 30 september 2018 om 9u verzamelden de leden van wielerclub De Kanaalspurters uit Massenhoven in café De Lindekens voor hun jaarlijkse clubkampioenschap. 18 van de 41 leden tekenden present. De ochtend werd ingezet met een drankje. Eenmaal de dorst gelest, verkenden De Kanaalspurters in peloton het parcours.

Vervolgens was het de bedoeling dat elke aanwezige Kanaalspurter dit parcours opnieuw aflegde. Individueel weliswaar. Van elke Kanaalspurter werd genoteerd met welke gemiddelde snelheid hij de route dacht af te leggen. Achteraf werd dit vergeleken met de werkelijke gemiddelde snelheid waarmee de Kanaalspurter in kwestie de route had afgelegd. Degene die er met zijn voorspelling het dichtste bij zit, is clubkampioen! Een eerlijk systeem waar zowel jong als oud kans maakten om te winnen.

 

Josefien, de dochter van Kanaalspurter Kristof van den Bergh was enthousiast om ‘bloemenmeisje’ te zijn. Haar eerste taak was de troostprijs – een fles cava – te overhandigen aan Roger Sels (72) uit Emblem. Deze kreeg de prijs omdat hij de afstand van het parcours – 23,10 km – juist ingeschat had. Vervolgens mocht Josefien haar eerste ruiker overhandigen aan Achiel Lenaerts (68) uit Massenhoven. Deze veroverde de derde plaats. Achiel schatte dat hij de route met een gemiddelde van 28 km/u zou rijden en reed werkelijk 27,785 km/u. De ruiker voor de tweede plaats ging naar Herman de Breucker (64) uit Massenhoven die vorig jaar nog clubkampioen was. Hij schatte 25,5 km/u en reed werkelijk 25,714 km/u. De clubkampioen werd echter Nico Van Lommel (42) uit Grobbendonk. Hij schatte dat hij de route met een snelheid van 32,3 km/u zou rijden en reed werkelijk 32,220 km/u.

Kevin Verboven

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio