Zoektocht naar megasluikstorter

Eigenaar Bruno Van Orshoven met zijn kinderen achteraan het puin. Foto: kma

Zandhoven - In de Blauwhoef naast het zuiveringsstation op de grens Pulle-Pulderbos dumpte een onbekende afgelopen weekend achttien lopende meter bouwafval.

De eigenaar van het gebied, Bruno Van Orshoven, doet een oproep naar de burgerzin van iedereen. Hij vermoedt dat het om de afbraak gaat van een oud bijgebouw met plat dak. Op de grond heeft linoleum gelegen en er waren ook plastieken afdeklatten. Heel herkenbaar is het sierhek of poort in betonuitvoering, langs beide zijden zwart geschilderd, dat tussen twee betonnen palen moet hebben gestaan. Er zit zelfs een houten paal met horizontale rode reflector bij, die normaal enkel op publiek domein door gemeentebesturen wordt gebruikt.

De eerste storting vond waarschijnlijk zaterdagnamiddag plaats. Zondag kwamen er nog twee ladingen bij. Kijk goed of u iets herkent. Werd er bij u in de buurt afgelopen weekend of de weken ervoor iets afgebroken dat volgende elementen bevat, laat dan zeker iets weten aan info@oakland-vzw.be

Ook de gemeente spreekt haar afschuw uit en zal helpen bij het opruimen van het materiaal. De burgemeester hoopt ook dat iemand het puin zal herkennen of tips kan verstrekken die naar de daders leiden.  

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio