Vandalen beschadigen vier wagens na Chirofuif

Ruiselede -

Enkele feestvierders gingen zaterdagnacht driest tekeer na de Wallstreet Beursfuif in de sporthal. Ze beschadigden onder andere vier wagens.

“In de Oude Tieltstraat en de Tieltstraat trokken ze een spoor van vernieling”, zegt commissaris Filip Feraux van de politiezone Regio Tielt. “Ze vernielden verkeersborden, gooiden bloembakken kapot en braken de spiegels van minstens vier wagens af.”

Vermoedelijk gebeurde het vandalisme rond 3 à 4 uur. Een van de gedupeerden is schepen Hannes Gyselbrecht, die in de gemeenteraadsverkiezingen kandidaat is voor de partij Respect. “Twee van onze wagens zijn toegetakeld. We merkten het pas op toen we zondagmorgen naar de bakker wilden. Normaal zetten we de auto's in de garage, maar omdat mijn vrouw als huisarts van wacht was, hadden we dat niet gedaan.”

Gyselbrecht bracht meteen de politie op de hoogte. Ook zijn buren deelden in de brokken. Zelf heeft hij 's nachts niets gehoord omdat hij aan de andere kant van het huis slaapt. “Het is triest, wat heb je daar nu aan om iemand zijn eigendom kapot te maken? De kosten zullen voor onze rekening zijn.”

Vandalen beschadigen vier wagens na Chirofuif
Foto: BELGA

Buurtonderzoek

De politie is via een buurtonderzoek op zoek naar de verdachten. Ze gaat ervan uit dat het gaat om bezoekers van de Chirofuif, want ook vorig jaar waren er gelijkaardige problemen in andere straten. “Maar de organisatie zelf kan hier niets aan doen, het is het werk van enkelingen”, zegt de commissaris. “Voor de rest is de fuif vlekkeloos verlopen.”

De politie roept andere benadeelden op zich te melden bij het lokale politiekantoor in de Poekevoetweg.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio