Van Karen tot Fabrizio: deze sterren doen mee aan ‘Dancing with the Stars’

Het is een “uitgetelde en geradbraakte” Karen Damen (43) die ons vanuit haar zetel te woord staat: ze is al drie weken aan het repeteren voor het dansprogramma op Vier. Tegelijk is ze zelden in haar leven zó enthousiast geweest.

“Ik kan de trap nog af, hoor. Achterwaarts, wijdbeens, als een oud vrouwtje.” Drie weken repeteren voor Dancing with the Stars eist zijn tol bij Karen Damen. “Drie weken drie uur per dag dansen zou moeten wennen, maar ik ontdek elke dag spieren waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Pas op, ik vind het super plezant. Mijn vriendinnen zeggen zelfs dat ze mij nog nooit zo enthousiast hebben gezien voor een professionele uitdaging. Maar het is wel zwoegen. En ik ben niet rap tevreden, mijn danspartner ook niet.”

Eén puntje wil Damen wel op de i zetten: ze is geen danseres. “Ik denk dat de mensen mij overschatten en dat wil ik niet. Ik heb achttien jaar danspasjes gedaan bij K3, maar dat is totaal niet te vergelijken. Die danspasjes moest je gewoon onder de knie krijgen, dat lukte altijd wel. Bovendien waren ze niet te moeilijk omdat kinderen ze graag nadeden. Wat ik hier moet doen, is van een totaal andere orde. En áls je danspassen dan in je systeem hebt, begint de afwerking. Ik heb één voordeel: ik kan me uitsluitend op dat dansen focussen. James Cooke doet ook mee, het is mij een raadsel hoe hij dat combineert met Gert Late Night.”

Van Karen tot Fabrizio: deze sterren doen mee aan ‘Dancing with the Stars’

Conditioneel heeft Karen Damen al scherper gestaan. “Ik eet nog altijd gezond, maar sporten had ik een paar maanden niet gedaan. Het gaat al beter in vergelijking met de eerste dansrepetitie, maar het zweet gutst nog elke keer uit mijn kop. Ik heb ooit klassiek ballet gedaan, maar ik ben niet meer zo lenig en ook niet meer zo jong. Je moet tijdens je dans ook optreden, acteren. Dát kan ik dan weer wel goed. Mijn probleem is dat ik altijd een publiek nodig heb. Tijdens de repetities denk ik altijd: ja, hier zit tóch geen kat.” (lacht)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees