Werken in Houtstraat en Oudenaardestraat

De wegen- en rioleringswerken in de omgeving van de Houtstraat in Olsene zitten tegelijk in fase 2 en fase 3. In fase 2 worden in het deel van de Houtstraat tussen de spoorweg en de Eikenhaagstraat de hoofdriolering en de huisaansluitingen vanaf de spoorweg gerealiseerd. In fase 3 wordt in het deel van de Houtstraat tussen huisnummer 81A en de Eikenhaagstraat een deel van de rijweg opgebroken, worden de grasdallen verwijderd en de persleidingen aangelegd. Het is de bedoeling om de afwerking nog dit jaar te kunnen uitvoeren, zodat de asfaltverharding nog grotendeels kan aangelegd worden. In de Oudenaardestraat beginnen de werken op 8 oktober.

De ontsluiting van de Houtstraat is mogelijk via de smalle wegen Oudenaardestraat/Boswegel en de Eikenhaagstraat. Aangezien kruisend verkeer daar niet mogelijk is, zal er eenrichtingsverkeer ingevoerd worden, inrijden via N459 Oudenaardestraat en uitrijden via de Houtstraat, kant spoorweg. Zie daarvoor bijgaande schets.

Oudenaardestraat

De werken in de Oudenaardestraat worden aangevat op 8 oktober 2018. De eerste week wordt er gewerkt in de zoomwegen, fietspaden en parkeerstrook, en worden de noodzakelijke aanpassingswerken aan de nutsleidingen uitgevoerd. Gelijktijdig wordt aan de kant van de onpare huisnummers de riolering op de privé eigendommen aangelegd. Hiervoor wordt het fietsverkeer omgeleid via Karreweg, Meylegemstraat en Oudenaardestraat langs de spoorlijn.

Vanaf 15 oktober worden de rioleringsbuizen aangelegd dwars onder de Oudenaardestraat, kant onpare huisnummers. Ook hiervoor wordt het fietsverkeer omgeleid via Karreweg, Meylegemstraat en Oudenaardestraat langs de spoorweg. Het doorgaand verkeer in de Oudenaardestraat wordt geregeld met verkeerslichten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio