Chocoladefabriek uit Nijlen komt in Italiaanse handen terecht

Chocoladefabriek uit Nijlen komt in Italiaanse handen terecht

Foto: Google Street View

Hoogstraten / Meer / Kessel / Nijlen -

De Nederlandse chocolademaker Dobla - met een fabriek en een logistiek centrum in België - komt in Italiaanse handen. Het bedrijf uit Heerhugowaard wordt overgenomen door IRCA, leverancier van chocola en ingrediënten voor banketbakkers, horecabedrijven en ijsmakers. Een overnamesom maken de partijen niet bekend.

Het in 1950 opgerichte Dobla is voornamelijk actief in de markt voor chocoladeversieringen, die in fabrieken in België, Vietnam en de Verenigde Staten worden gemaakt. In België heeft het bedrijf een fabriek in Kessel en een logistiek centrum in Meer. Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van 51 miljoen euro en heeft wereldwijd 400 medewerkers in dienst. IRCA had een jaaromzet van 250 miljoen euro.

Door de samensmelting met IRCA, dat in 2017 voor 80 procent in handen kwam van investeerder Carlyle, ontstaat een gecombineerd bedrijf van zo’n 800 medewerkers. Volgens topman Paolo Perego van IRCA profiteert het Italiaanse bedrijf van het distributienetwerk dat Dobla in de VS en Azië heeft. Dobla verwacht na de overname onder meer te groeien op het vlak van productontwikkeling.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio