Politie vindt vier sijzen in broekzak van illegale vogelvanger

Politie vindt vier sijzen in broekzak van illegale vogelvanger

Foto: Natuurpunt

Hasselt / Beringen -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag een 50-jarige man uit Beringen wegens illegale vogelvangst veroordeeld tot achttienduizend euro boete, waarvan de helft met uitstel. De man had 56 vogels in zijn bezit.

Toen de politie en mensen van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) bij hem aanbelden, gedroeg hij zich weerspannig en wilde hij wegvluchten. In zijn broekzak staken vier sijzen.

Op 11 oktober 2016 werd bij de man een huiszoeking uitgevoerd door natuurinspecteurs van ANB en de lokale politie. Het merendeel van de vogels waren sijzen en putters. De pootringen, die aan sommige beestjes waren bevestigd, bleken gemanipuleerd. Andere vogels waren ongeringd. Hij had ook allerlei materialen liggen om vogels te vangen, zoals vijftien slagnetten, een slagnet met springveren, een klepkooi en vier mistnetten.

In de rechtbank vertelde de man dat hij door gezichtsproblemen nalatig was geweest met het aanbrengen van de juiste pootringen. Hij beweerde dat hij de vogels zelf gekweekt had. De strafrechter verklaarde hem toch schuldig. Voor de strafmaat keek de rechter naar het gebrek aan respect van de man voor natuurbehoud in het algemeen en voor het negeren van alle maatregelen en verbodsbepalingen die ingevoerd zijn voor het behoud van in het wild levende en beschermde vogelsoorten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees