Van Poppel is Belgen te snel af in Memorial Frank Vandenbroucke

Van Poppel is Belgen te snel af in Memorial Frank Vandenbroucke

Foto: Photo News

De Nederlander Danny van Poppel heeft een doorregende Memorial Frank Vandenbroucke gewonnen. Hij was onze landgenoten Yves Lampaert en Oliver Naesen te snel af. Timothy Dupont (Wanty-Groupe Gobert) sprintte naar een achtste stek en snoept in extremis zo de eindzege in de Napoleon Games Cup af van Sean De Bie (Veranda’s Willems-Crelan).

Zdenek Stybar (Quick-Step) leek in de slotfase op weg naar de zege in Binche, maar werd binnen de laatste kilometer opnieuw opgeslokt door de voorwacht van het peloton. Dat was meteen het sein voor Van Poppel om vol aan te gaan. Op de hellende aankomststrook in Binche kon niemand hem meer bijbenen.

Het is voor de 25-jarige Van Poppel zijn derde seizoenszege na eerdere overwinningen in Halle-Ingooigem - ook een manche van de Napoleon Games Cup - en de eerste etappe in de Ronde van Valencia.

Van Poppel: “Droom van winst in klassieker als Gent-Wevelgem”

De Nederlander is de opvolger van Jasper De Buyst, die vorig jaar zegevierde. Na afloop liet Van Poppel optekenen volgend jaar te mikken op klassieke zeges in het voorjaar. “Ik boek hier een mooie overwinning”, stak hij trots van wal. “Mijn ploeg heeft heel sterk gereden, vooral Maarten Wynants. Hij stond mij bij in de finale. Dylan Groenewegen voelde zich niet zo goed en zo kon ik mijn kans gaan. Ik voelde me sterk en heb het werk van mijn ploegmaats kunnen afronden. Binche was mijn laatste wedstrijd van het seizoen, dat ik op deze manier mooi afsluit.”

Van Poppel, een snelle man, haalde het in Binche verrassend solo. “Ik kan me niet op mijn sprint concentreren tegen de grote kanonnen”, erkende de Nederlander. “Zo stootte ik in de Vuelta op de Sagans, Viviani’s en Nizzolo’s van deze wereld. Maar in een finale als vandaag kan ik het ook solo.”

Van Poppel rijdt ook volgend seizoen voor LottoNL-Jumbo, dat hij begin 2018 vervoegde na twee seizoenen Sky. “Ik heb me, onder meer door blessureleed, nog nooit echt kunnen concentreren op de voorjaarsklassiekers. Dat hoop ik volgend jaar wel te kunnen doen. Ik droom van winst in een klassieker als Gent-Wevelgem.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.