Gloednieuwe hondenweide vernield door… paarden: “Hun hoeven hebben alles kapotgemaakt”

De opening wordt nu op een andere datum gehouden. Foto: MVN

Zedelgem -

Dertig baasjes hadden zich ingeschreven om een nieuwe hondenlosloopweide in Zedelgem in te wijden. Maar de opening is uitgesteld: enkele ruiters betraden het perkje met hun paarden en daardoor ligt het er helemaal omgeploegd bij. “Jammer voor al het werk van onze vrijwilligers."

Het moest een feestelijke avond worden voor heel wat honden en hun baasjes dinsdag in Zedelgem. De gloednieuwe hondenlosloopweide langs de Diksmuidse Heirweg zou er eindelijk geopend worden. Maar enkele ruiters beslisten daar anders over. Zij trokken ongevraagd de weide op en ploegden die zo helemaal om. 

“We zouden hier 's avonds voor de eerste keer openen en dan zie je zoiets”, zegt Bezieler en schepen Jurgen Dehaemers (CD&V). “Ik kwam 's morgens nog eens naar het laatste werk van onze vrijwilligers kijken. Er waren duidelijk hoefafdrukken te zien en die kunnen alleen van paarden met ruiters komen, want de weide is hier anders afgesloten. We hebben dan maar besloten om de opening uit te stellen. Met zoiets kun je de hondenbezitters moeilijk enthousiast maken. Dat is wel heel erg jammer.”

Er hadden zich al zo'n dertig baasjes met hun hond ingeschreven om de loopweide te komen inwijden. De meesten werden via e-mail op de hoogte gebracht. “We kunnen maar hopen dat iedereen dat bericht tijdig zal lezen. Er zijn ook mensen die we niet konden bereiken”, zegt Dehaemers. “Maar dit is uiteraard overmacht. Wij hadden alles tot in de puntjes voorbereid. Alleen besliste iemand anders daar toch anders over.”

Geen afstel

Maar uitstel is geen afstel, dus de hondenlosloopweide zal zeker nog geopend worden. Het was dan ook een werk van lange adem om ze helemaal te installeren. De site werd uit vijf mogelijke locaties gekozen.

“We gaan het nu opnieuw tollen en het gras weer aanleggen waar dat nodig is”, zegt Dehaemers. “Onze mensen hadden er heel wat tijd in gestoken om het tijdig klaar te krijgen. Het is enorm jammer om te zien dat dit zomaar tenietgedaan wordt. Vooral voor hen, want het was niet evident om alles op tijd in orde te brengen.”

Wanneer de nieuwe opening gepland zal kunnen worden is nog niet bekend. “Dat tollen zal op zich wel snel kunnen gebeuren. Maar ik kan moeilijk inschatten tot wanneer we precies gras kunnen zaaien. Laat ons hopen dat we alles snel in orde kunnen brengen. Dan kan iedereen hier rustig met zijn hond komen ravotten.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees