Burgemeester laat auto roekeloze bestuurder in beslag nemen

Geraardsbergen -

Een man van 38 die herhaaldelijk dronken achter het stuur zat en gevaarlijk rijgedrag vertoonde, moet het een poos zonder wagen stellen. Burgemeester De Padt liet zijn voertuig in beslag nemen. “Om de openbare veiligheid te garanderen”, zegt hij.

De wagen van de man werd in beslag genomen nadat hij de voorbije maanden herhaaldelijk overlast had veroorzaakt in het stadscentrum. Vaststellingen omtrent openbare dronkenschap en gevaarlijk rijgedrag volgden elkaar steeds sneller op. “Die persoon vormde met zijn auto een ernstig gevaar voor onze burgers”, legt burgemeester Guido De Padt (Open VLD) uit.

Uitzonderlijke maatregel

“Het gaat om een uitzonderlijke maatregel die we in het kader van de nieuwe gemeentewet kunnen nemen als de openbare veiligheid van de inwoners in gevaar komt. Die man had geen schuldbesef en dus moeten we kordaat optreden en de wagen afpakken waarmee hij mensen in gevaar brengt. Ik duld het niet dat bewoners en bezoekers van onze stad in gevaar worden gebracht door roekeloze bestuurders, dus die krijgen het met mij te maken.”

Waarschuwing voor straatracers

Jurgen De Landsheer, chef van de politiezone Geraardsbergen/Lierde, sluit zich aan bij de beslissing van de burgemeester. “Verkeersveiligheid is een topprioriteit voor de lokale politie. Niet alleen door gerichte controles maar ook door een opvolging van hardleerse bestuurders. Deze inbeslagname is een duidelijk resultaat hiervan. Laat het ook een waarschuwing zijn voor andere straatracers. We volgen hen met onze camera's en zullen bij vaststelling van herhaaldelijk onverantwoord en onveilig rijgedrag niet aarzelen dezelfde maatregel te overwegen”, zegt De Landsheer.

De burgemeester mag de wagen tot maximum zes maanden bestuurlijk in beslag nemen. De bestuurder zal zich ook nog moeten verantwoorden in de politierechtbank.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio