Gemeente geen voorstander van verkeersspiegel aan kruispunt Kloosterstraat-Slangenbos

Het kruispunt. De rechterhoek wordt nog overzichtelijker gemaakt. Foto: kma

Zandhoven - Een gezin uit de Kloosterstraat wil graag een verkeersspiegel aan het kruispunt Kloosterstraat-Slangenbos in Pulle, zoals aan de Bollaar. De gemeente voerde er eenrichtingsverkeer in, om de schoolomgeving veiliger te maken. Volgens het gezin passeert er nu veel meer verkeer langs het kruispunt en moeten de auto's halverwege de baan gaan staan om een overzicht te hebben.

“Wij hebben die vraag ontvangen, maar zo'n verkeersspiegel kan een vals gevoel van veiligheid geven”, zegt burgemeester Luc Van Hove (CD&V). “Als je op Slangenbos rijdt richting Grobbendonk, moet je sowieso voorrang verlenen aan de Kloosterstraat. De zichtbaarheid op de rechterhoek komende vanuit de Kloosterstraat wordt binnenkort nog verbeterd. Het huis op de hoek werd recent verkocht, we moesten wachten tot alles afgerond was. Het voetpad op die hoek wordt ook breder gemaakt.”

De schooldirectie van GVBS Impuls wijst op de twee overlegmomenten die er zijn geweest met de buurtbewoners. “We ervaren het eenrichtingsverkeer als een sterke meerwaarde en nemen zelf onze verantwoordelijkheid door zes gemachtigde opzichters op de nabijgelegen kruispunten te zetten”, zegt directrice Christel Verlinden. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio