Klassiek concert in Zulte met hoogtepunten uit de Romantiek

Klassiek concert in Zulte met hoogtepunten uit de Romantiek

Michail Bezverkhni, Szomora Pál Laszlo & Anastasia Kozhushko Foto: RR

Zulte - Na het succes vorig jaar met het concert van Maria Canyigueral is ZulteCultureel toe aan de tweede editie. Dit jaar brengen zij drie opmerkelijke topmuzikanten die, in een gelegenheidsbezetting, het beste van zichzelf zullen geven in de kerk van Zulte, op vrijdag 19 oktober 2018.

Hoogtepunten uit de Romantiek

Voor dit concert brengt ZulteCultureel drie muzikanten van internationaal topniveau.

Mikhail Bezverkhni is de winnaar van de koningin Elisabethwedstrijd voor viool 1976. Als onconventioneel genie heeft hij een onbegrensd repertoire: van het virtuoze violenspel van Paganini tot de ingetogen muziek van Sibelius. Hij behoort tot de absolute wereldtop.

Anastasia Kozhusko is een temperamentvolle en passionele pianiste met “fluwelen handen” en de perfecte ambassadrice van de Russische pianoschool in ons land.

Szomora Pál Laszlo is de winnaar van de prestigieuze Arthur Grumiaux wedstrijd voor viool 2017. Deze jonge, uitzonderlijke getalenteerde violist is eenleerling van Mikhail Bezverkhni en staat op de drempel van een internationale doorbraak.

Het trio brengt composities van Niccòlo Paganini, Henri Vieuxtemps, Franz Schubert, Franz Liszt, César Franck en Pablo de Sarasate.

ZulteCultureel

Peter Bral: ‘Vorig jaar zijn we gestart met het organiseren van een pianorecital, uitgevoerd door de uiterst getalenteerde Catalaanse pianiste Maria Canyigueral, op 8 en 9 december in de St.-Petruskerk in Zulte. Het accent van deze twee concerten lag op de samensmelting van hedendaagse en traditionele muziek uit zowel Catalonië als Spanje. De opkomst is, voor de eerste maal dat dit door ons georganiseerd werd, ook behoorlijk geweest. Voor de vrijdag hadden we 153 bezoekers en voor de zaterdag 102 bezoekers. Een totaal van 255 bezoekers bewijst dat het mogelijk is om absolute wereldtop naar Zulte te halen.’

‘Mede door dit succes zijn we van plan om in de ingeslagen weg verder te gaan en naar de toekomst toe dergelijke evenementen van hoogstaand niveau te organiseren,’ voegt Marcel van Oost daar aan toe, ‘een tweede concert staat in de steigers.’

‘Het blijft ook niet bij enkel het organiseren van concerten in de kerk van Zulte. Zo hebben wij het plan opgevat om deze artiesten ook verder te steunen. Zo zijn de voorbereidingen reeds aan de gang om de pianiste Maria Canyigueral te helpen bij het organiseren van concerten op diverse plaatsen in het Vlaamse land en hopen we dit te kunnen verderzetten met de andere artiesten,’ besluit Hubert Carpentier.

Praktisch

Wanneer: vrijdag 19 oktober 2018, om 20 u. Deuren open om 19.30 u.

Waar: St.-Petrus en Pauluskerk, Gaston Martensplein in Zulte.

Toegang: 20 euro in voorverkoop, 25 euro aan de kassa.

Reservatie: via zultecultureel@gmail.com of tel. 0475/984248.

 

Meer info op www.zultecultureel.com

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio