Zware verkeershinder na twee ongevallen met vrachtwagens: “Heel zware dag op de weg in Antwerpen”

Herentals -

De E313 is momenteel volledig versperd ter hoogte van Herentals-Industrie. In de richting van Antwerpen gebeurde er een zwaar ongeval met twee vrachtwagens. Niet ver daarvan gebeurde eerder op de dag nog al een ongeval. “Het is een zware dag”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Het ongeval gebeurde in de staart van de file na een eerder ongeval in Massenhoven. Een vrachtwagen reed er achteraan in op een andere vrachtwagen. De takelwerkzaamheden zullen nog geruime tijd in beslag nemen.

De bestuurder van de voorste vrachtwagen liep lichte verwondingen op, de tweede bestuurder raakte zwaargewond.

Het verkeer moet de snelweg verlaten in Herentals-Industrie en een lokale calamiteitenroute volgen om er in Herentals-West weer op te rijden.

Tweede ongeval

Net voorbij het ongeval in Herentals-Industrie is nog een ongeval gebeurd. Daarbij waren een vrachtwagen en een terreinwagen betrokken. Het verkeer kan er enkel over de pechstrook voorbij.

Verkeershinder

Het ongeval veroorzaakt zware verkeershinder richting Antwerpen, er staat een file vanaf Geel. Richting Hasselt staat er een kijkfile. Wie van Hasselt naar Gent moet, rijdt beter via Brussel. Het verkeer uit Geel en Mol kan beter via de E34 naar Antwerpen rijden. “Probeer de omgeving te mijden. Ga je naar Antwerpen, mijd de E313 dan zeker”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

“Het is nog moeilijk te voorspellen hoe lang de afhandeling van de ongevallen nog gaat duren”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Bij een ongeval met een vrachtwagen duurt dat sowieso langer dan bij een personenwagen. Het is al een heel drukke dag geweest voor ons met al die ongevallen. Het is een heel zware dag in Antwerpen. Vraag me niet hoe het komt, ik zie niet meteen een verklaring.”

Eerder op de dag was er al verkeershinder na ongevallen in de Beverentunnel en op de E19in Sint-Job.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees