Mode

Relletje in modeland: fans keren nieuwe ontwerper bij Céline de rug toe

Relletje in modeland: fans keren nieuwe ontwerper bij Céline de rug toe
De eerste lijn van de Franse ontwerper Hedi Slimane voor modehuis Céline is niet goed ontvangen in de modewereld. Als protest op zijn nieuwe aanpak, volgen fans van het eerste uur massaal - ze zijn bijna met 50.000! - het Instagramaccount ‘Old Céline’. Daarop zijn uitsluitend foto’s van eerdere collecties te zien.

Zowel modejournalisten als beroemde influencers volgen het account dat een ode brengt aan Phoebe Philo, de vrouw die een decennium lang gesofisticeerde silhouetten creëerde voor Céline. Die vormen een groot contrast met het werk van Slimane. Dat werd vorige vrijdag duidelijk op de catwalk in Parijs. Hij zal zich meer focussen op korte rokken en jurkjes. Kortom: het sexy dat we al eerder zagen bij Yves Saint Laurent, waar hij eerder hoofdontwerper was. LEES OOK. Hedi Slimane stelt modewereld zwaar teleur met zijn debuut voor Celine

Relletje in modeland: fans keren nieuwe ontwerper bij Céline de rug toe

De Philophiles (zo worden de fans van Philo genoemd, red.) blikken nostalgisch terug op volgens hen “betere tijden” bij het merk. De biografie op het account hint zelfs dat er binnenkort een old Céline-website komt om de rouwende modeliefhebbers op te vangen. Maar hoewel veel fashionista’s de nieuwe richting van het merk - dat het voortaan zonder accent op de é doet - niet appreciëren, voorspellen sommigen beterschap.

Relletje in modeland: fans keren nieuwe ontwerper bij Céline de rug toe
Van links naar rechts: twee beelden uit de eerdere collecties van Saint Laurent en Céline vandaag

Eigen label

Enerzijds hopen ze dat Slimane iets met de kritiek doet, anderzijds kijken ze reikhalzend uit naar meer nieuws over Phoebe Philo. Ze verwachten dat ze haar eigen modelabel gaat oprichten en dezelfde kenmerkende stijl van haar Céline zal hanteren. De kans is echter groot dat de modewereld nog even op nieuws van de vrouw moet wachten. Na haar vertrek bij Chloé wachtte ze twee jaar om haar nieuwe plannen bekend te maken.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees