Dit staat op het spel op 14 oktober: de prioriteiten van CD&V Destelbergen

CD&V: "Kinderopvang in Heusden, 40 serviceflats in centrum Destelbergen"

CD&V:  "Kinderopvang in Heusden, 40 serviceflats in centrum Destelbergen"

Foto: Geert Herman

Destelbergen - Verkiezingsprogramma's, folders, sites: u bent ook een beetje de weg kwijtgeraakt? Uw gemeentesite van Het Nieuwsblad-De Gentenaar trok naar de lijsttrekkers en vroeg hen om een top-3. Waaraan zal uw partij in de volgende legislatuur prioriteit geven? Geen vage beloftes, maar drie concrete zaken waaraan vanaf januari 2019 zal gewerkt worden, als de kiezer daarvoor een mandaat geeft. Klare taal, op minder dan twee weken van de verkiezingen: CD&V licht het als voorlaatste toe met lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Carolien Ongena.

1. De kaart trekken van gezinnen en kinderen

We willen een nieuwe kinderopvang huisvesten in het dagverzorgingscentrum voor ouderen in Heusden. Door ouderen en kinderen samen te brengen, ontstaan bijzondere vriendschappen. De aanwezigheid van kinderen heeft een positieve impact op ouderen. Ze genieten ervan de kleinste generatie te zien opgroeien. Wij investeren in inkomensgerelateerde kinderopvangplaatsen. Je betaalt volgens je inkomen. Daarnaast wil CD&V ruimte geven aan kinderen: het voetbalveld voor het jeugd- en gemeenschapscentrum wordt heringericht tot een avontuurlijke, groene speelruimte. We willen een skatepark aanleggen en de voetbalclub KFC Heusden herlocaliseren naar de Nederbroekstraat. Zo krijgt de club meer ruimte en betere infrastuctuur.

2. 40 serviceflats bouwen in het centrum van Destelbergen

CD&V wil naast de 40 serviceflats in Heusden, bijkomende serviceflats bouwen in het centrum van Destelbergen. Een zorgeloze oude dag, daar tekenen we allemaal voor. De laatste tien jaar is het aantal tachtigplussers verdubbeld in onze gemeente. Ook de groep 65+ zal sterk toenemen. CD&V wil aangepaste woningen op maat van ouderen voorzien. Het is niet omdat je meer hulp en zorg nodig hebt, dat je daarom naar een woonzorgcentrum moet verhuizen.

3. Afgescheiden fietspaden in Meersstraat - Reinaertweg

In de Meersstraat/Reinaertweg, de verbindingsweg tussen Destelbergen en Heusden, moet in samenwerking met de wegbeheerder, het Vlaams Gewest, afgescheiden fietspaden aangelegd worden. De dorpscentra moeten veiliger gemaakt worden door het zwaar vervoer te weren en korte verkeerslussen in te voeren. De komende zes jaar moet werk gemaakt worden van een herinrichting van de Tramstraat.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio