Twee jaar cel voor dertiger die partner mishandelde met stroomstootwapen

Twee jaar cel voor dertiger die partner mishandelde met stroomstootwapen

Themabeeld. Foto: rr

Brasschaat -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 31-jarige man uit Brasschaat veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan twee jaar effectief, omdat hij zijn partner in februari drie uur lang had mishandeld met een stroomstootwapen. Twee maanden later had hij ook zijn 79-jarige stiefvader en zijn moeder klappen gegeven.

Op 26 februari hield een man op blote voeten een auto tegen op de Lage Kaart in Brasschaat. Hij had verwondingen aan het hoofd en smeekte om hulp. De bestuurder reed met hem naar het ziekenhuis en verwittigde de politie.

Het slachtoffer verklaarde dat hij gedurende enkele weken een seksuele relatie had met de beklaagde. Die hield er volgens hem vreemde seksuele fantasieën op na en gebruikte veel drugs. Toen hij die dag een punt wilde zetten achter de relatie, waren de stoppen van de beklaagde doorgeslagen.

De beklaagde had hem geslagen (met een wapenstok), geschopt, in het hoofd gebeten en met zijn hoofd onder water gehouden. De dertiger had hem ook een tiental elektrische schokken gegeven met een stroomstootwapen (taser). De mishandelingen hadden drie uur geduurd, tot het slachtoffer kans zag te ontsnappen. De man is nog altijd arbeidsongeschikt.

De beklaagde ontkende dat hij een taser gebruikte en sprak van wederzijdse slagen. Hij had daarbij een breuk en een snijwonde aan zijn been opgelopen. Dat de vechtpartij drie uur geduurd zou hebben, vond hij “overdreven”.

Twee maanden later, op 18 april, werd de dertiger opnieuw gearresteerd, nadat hij zijn stiefvader te lijf was gegaan. De 79-jarige man liep daarbij een schouderbreuk, hersenbloeding, blauw oog en tal van kneuzingen op. Ook zijn moeder had in de klappen gedeeld. De beklaagde zei dat hij was tussengekomen in een ruzie tussen zijn moeder en stiefvader en dat hij ook slagen had gekregen.

De dertiger zit sindsdien in voorhechtenis.

De rechtbank vond alle feiten bewezen. De man moet zich psychotherapeutisch en financieel laten begeleiden en ook zijn drugsprobleem aanpakken. Zijn ex-partner kreeg 3.214 euro schadevergoeding toegekend.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio