N-VA district Antwerpen wil werk verderzetten met Groen en Open Vld “We willen kiezers niet bedotten”

N-VA district Antwerpen wil werk verderzetten met Groen en Open Vld “We willen kiezers niet bedotten”

Foto: pdw

Antwerpen - In district Antwerpen hebben de partijen van de huidige bestuurscoalitie (N-VA, Groen, Open Vld) goede punten gekregen van de kiezer. Indien ze de ingeslagen weg van de voorbije zes jaar verder willen zetten, hebben ze daarvoor 21 van de 33 zetels ter beschikking.

“Ik wil eerst en vooral benadrukken dat we zéér goed hebben samengewerkt”, zegt Maarten Vanderhenst, voorzitter van N-VA district Antwerpen. “De komende dagen zullen we samenzitten met de andere partijen. De eerste contacten hebben we alvast gelegd met de huidige coalitiepartners. We zouden de kiezer bedotten als we niet eerst proberen van ons werk verder te zetten. Maar alles hangt ook samen met wat er in de politiek op stadsniveau gebeurt. Antwerpen is het centrale district en is op die manier nauw verbonden met de stad.”

Ook Open Vld ziet een voortzetting van het bestuur helemaal zitten. “We hebben geen voorakkoord, maar er heeft altijd een goede collegialiteit geheerst tussen ons. Ik denk dat wij in ieder geval mogen verwachten dat N-VA ons contacteert”, zegt Samuel Markowitz. 

In principe kan N-VA samen met Groen al een meerderheid halen, Open Vld is daar niet voor nodig. “Ik denk dat wij een meer centrale, temperende kracht zijn tussen die twee partijen.”

Groen klinkt minder specifiek gefocust op een vervolg aan het huidige bestuur. “Morgen zitten we samen met onze partij en bekijken we op het gemak wat mogelijk is”, zegt lijsttrekker Tom Van den Borne. “Alle paden liggen open.” (anro)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio