De Zultse vriendenkring speelt ‘De Zevende Zonde’

De Zultse vriendenkring speelt ‘De Zevende Zonde’

Foto: RR

Zulte - Je kan in de Gaston Martenszaal in Zulte het proces bijwonen, waar de beslissing valt of je naar de hemel of naar de hel gaat. Onkuisheid of wellust is een van de zeven hoofdzonden, maar is die zwaar genoeg om verbannen te worden naar de hel? ‘De zevende zonde’ is een tragikomedie van Paul Anrys, die werd bewerkt door Louis Gilbert en geregisseerd door Arlette Dujardin. Het stuk gaat in première op 19 oktober.

In de rechtszaal passeert je leven de revue en men beslist daar wat er verder met je zal gebeuren. Je vreest het ergste maar plots krijg je de kans om het anders te doen. Kan je alle verleidingen weerstaan  of voel je je meedrijven terug naar de herinneringen uit wat je dacht een droom te zijn. Kunnen we wel keuzes maken of ligt ons lot al vast van bij het begin?

Dit klinkt allemaal heel ernstig. Maar de Zultse Vriendenkring brengt dit op een manier, waarbij een glimlach of misschien zelfs een schaterlach niet uit de lucht zal zijn.

De cast bestaat uit Carine Bocaege, Christine Bocaege, Kathleen De Volder, Ives Claeys, Manu Dhondt, Bart Raes en Staf Vandenbroecke.

Voorzitter Ives Claeys viert dit jaar zijn 25e jaar op de planken en tegelijk tien jaar voorzitterschap. Bovendien gaat hij binnenkort met  pensioen. Ongetwijfeld reden voor een feestje.

Praktisch

Wanneer: vrijdagen 19 en 26 oktober en zaterdagen 20 en 27 oktober, telkens om 20 u, zondag 21 oktober om 15 u.

Waar: Gaston Martenszaal, Staatsbaan 146 in Zulte

Tickets: €8, reserveren kan op www.zultsevriendenkring.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio