CD&V gaat alleen voort in Hulshout

CD&V gaat alleen voort in Hulshout

Foto: pdw

Hulshout - CD&V heeft de absolute meerderheid en gaat alleen door in Hulshout. Voor coalitiepartner Groen die van 1 naar 2 zetels steeg, is er geen plaats meer in het schepencollege. Ook voor de N-VA zit er geen beleidsdeelname in.

Ondanks een positieve score van de coalitie tussen CD&V en Groen (winst van twee zetels, nvdr.)  houdt hun samenwerking begin volgend jaar op. "Op basis van de absolute meerderheid van de stemmen heb ik het engagement om de komende zes jaar met CD&V de gemeente te besturen. De kiezer heeft ons beleid niet afgestraft", reageert de huidige burgemeester Geert Daems (CD&V). 

Oppositie voor Groen 

Hierdoor wordt huidig coalitiepartner Groen, ondanks een verdubbeling van het aantal zetels, verwezen naar de oppositiebanken. "We blijven zitten met een dubbel gevoel", reageert lijsttrekker Rist Heylen (Groen). "Enerzijds zijn we dankbaar en blij met de appreciatie van de mensen. We stijgen van 1 naar 2 zetels wat een blijk van waardering is voor het geleverde werk. Wel vinden we het een spijtige zaak dat CD&V alleen doorgaat. Dat is jammer voor Hulshout." Geert Daems wil Rist Heylen en zijn ploeg bedanken voor het werk van de afgelopen zes jaar. "In alle vertrouwen hebben we de afgelopen jaren kunnen samenwerken. Waarvoor dank", luidt het. 

Duizend thuisloze stemmen

Voor oppositiepartij N-VA zit er geen beleidsdeelname in. De partij behaalde 33,2 procent van de stemmen of 8 zetels. "We zijn wel wat ontgoocheld", reageert lijsttrekker Gust Van den Bruel. "We hadden op wat meer gerekend maar ik ben heel fier op ons  team en programma. De komende zes jaar zullen we op een constructieve manier oppositie voeren. Daarbij hopen we dat de meerderheid bereid is om met ons samen te werken."

Voor Open Vld en SP.A is er helemaal geen vertegenwoordiging in de gemeenteraad. Beide partijen behaalden respectievelijk 6,76 en 6,27 procent van de stemmen. In totaal zullen dus ongeveer duizend mensen in Hulshout niet vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio