CD&V-bastion nog sterker dan vandaag

CD&V-bastion nog sterker dan vandaag

Foto: ema

Ravels - Het gemeentehuis van Ravels kleurt vanaf Nieuwjaar nog wat meer oranje dan vandaag. Meer dan zes op de tien kiezers in het landelijkste dorp van de Kempen stemden zondag voor CD&V.

De partij van burgemeester Walter Luyten (CD&V) behaalt liefst 64,24% van de stemmen, een stijging van 16,67% tegenover zes jaar geleden en goed voor een ruime meerderheid van 16 van de 23 zetels in de gemeenteraad.

De oppositiebank telt nog maar zeven zitjes: vijf voor N-VA en twee voor Groen. Toch mogen ook zij zich op de borst kloppen en zichzelf (een beetje) tot winnaar uitroepen: Gert Laurijssen (N-VA) en zijn ploeg stranden op 24,3%, een stijging van 2,56%. Kim Buyst (Groen) behaalt met haar team 11,46%, of 5,9% meer en vooral... twee zetels meer dan vandaag.

De waarheid gebiedt ons wel te zeggen dat Dorpslijst Ravels, de onafhankelijke dorpspartij die vandaag nog vijf zetels heeft in de gemeenteraad, ophoudt te bestaan en niet meer opkwam, zodat er eigenlijk toch maar één echte winnaar is in Ravels: CD&V.

Het resultaat van de verkiezingen van 14 oktober 2018? Dat alles blijft zoals het was: het nieuwe gemeentebestuur van Ravels wordt opnieuw een homogeen bestuur van CD&V'ers onder leiding van burgemeester Walter Luyten. (ema)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio